Michael Jacobs weer nacht in cel
Nieuws

Michael Jacobs weer nacht in cel

Redactie 09 oktober 2018, 00:00
Michael Jacobs weer nacht in cel

De Joodse pro-Israël activist Michael Jacobs is afgelopen zondag op de Dam in Amsterdam tijdens een anti-Israël manifestatie gearresteerd. De activist heeft vervolgens weer een nacht in een politiecel moeten doorbrengen.

Jacobs laat aan het NIW weten met een Israëlische vlag tijdens de demonstratie op de Dam ‘heen en weer’ te hebben gelopen. “Daarbij werd ik min of meer achternagezeten door personen van Arabische komaf en hun Nederlandse bondgenoten, die mij en het volk van Israël met de bekende krachttermen uitscholden, posters met kwetsende symbolen en teksten toonden, en ook het vaandel van Fatah voortdurend opzettelijk in mijn gezicht hengelden.”

Volgens de activist had hij er ‘op een bepaald moment genoeg van’ en trok hij een van de Fatah-vaandels omlaag. Toen zou een andere demonstrant de Israëlische vlag van Jacobs hardhandig van hem hebben afgepakt. “Even later kwam een politiewagen het plein op. Nadat de agenten waren uitgestapt begon ik hen de personen aan te wijzen die mij hadden belaagd,” aldus Jacobs.

Daarbij zegt hij dat op de Dam ook een vrouw hem met ‘grove taal’ bestookte. ”Toen zij mij benaderde terwijl ik met de agenten sprak, ervoer ik dat als een bedreiging en ik duwde haar hoofd met mijn vlakke hand opzij.” Na die fysieke handeling werd Jacobs tegen de grond gewerkt en door de politie en in de boeien geslagen. Ook zou er aan de vrouw zijn gevraagd om aangifte te doen tegen de activist.

“Ik werd ingesloten en moest een nacht in de cel doorbrengen,” zegt Jacobs. “Pas de volgende dag werd ik verhoord voor een klacht van mishandeling. De politie nam een kleine camera in beslag die ik voor mijn eigen veiligheid op mijn lichaam draag. Ik hoop deze nog onbeschadigd terug te krijgen zodat ik de beelden zelf kan bestuderen.”

Naast de nacht cel kreeg Jacobs het verbod om de komende drie maanden dichter dan 35 meter in de buurt van anti-Israël activisten en demonstraties tegen de Joodse staat te komen.

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking