Miss Irak bezoekt Israël
Buitenland

Miss Irak bezoekt Israël

Redactie 13 juni 2018, 00:00
Miss Irak bezoekt Israël

Idan (R) op de foto met miss Israël

Miss Irak, Sarah Idan, heeft een uitgebreid bezoek gebracht aan Israël. De schone vierde samen met voormalig miss Israël, Adar Gandelsman, meerdere dagen feest in Jeruzalem.

Vorig jaar ontmoetten de twee elkaar tijdens de Miss Universe verkiezing in Las Vegas, waarna Idan een selfie met haar Israëlische vriendin online zette. Na het verschijnen van de foto kregen Idan en haar familie doodsbedreigingen, waarna haar familie besloot uit Irak te vluchten. “Ik kan voorlopig niet meer terug,” zei Idan daarover tegen de Israëlische nieuwszender Hadashot. De Irakese sponsoren van de miss dwongen haar om de foto te verwijderen, wat ze pertinent weigerde. Volgens Idan was de selfie juist een oproep tot verdraagzaamheid en vrede.

Idan bezocht Israël op uitnodiging van the American Jewish Committee. Volgens de voorzitter van die organisatie, Avital Leibovitz, moesten er eerst lange gesprekken met de miss gevoerd worden om haar te overtuigen om toch te gaan. “Ze wilde heel erg graag, maar ze was ook bang.”

Over die angst lijkt Idan inmiddels heen. Op haar Instagramaccount plaatste ze meerdere foto’s van haar reis en liet zij weten zeer te spreken te zijn over al het ‘Joodse Irakese’ eten in Israël.

“Ik denk niet dat Irak en Israël vijanden zijn, ik denk alleen dat de regeringen elkaar niet kunnen verdragen. Er zijn juist heel veel Irakezen die geen problemen hebben met Israël of Joden. Ik geloof ook dat zij blij zijn dat ik hier ben,” zei Idan tijdens haar bezoek. Om haar boodschap kracht bij te zetten ging zij nogmaals op de foto met miss Israël Adar Gandelsman. “De zussen zijn eindelijk weer herenigd,” aldus Idan.

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking