Model naakt bij Klaagmuur
Nieuws

Model naakt bij Klaagmuur

Redactie 25 juni 2018, 00:00
Model naakt bij Klaagmuur

Het Belgische naaktmodel Marisa Papen heeft flink wat stof doen opwaaien met een foto bij de Klaagmuur.

De 26-jarige dame besloot poedelnaakt te poseren op een terras van een van de huizen die uitkijken op de Klaagmuur. Papen leunt op de foto achterover op een plastic stoel en lijkt niks aan het zicht te willen onttrekken. Achter de naakte Papen is de heilige muur met biddende Joden te zien. Ook maakte Papen naaktfoto’s in de Negev woestijn en klom zij naakt in een vlaggenmast met Israëlische vlag.

“Ik heb geen idee wat de impact hiervan zal zijn,” zegt het model zelf over de foto’s. “Ik besef dat we sowieso mensen zullen provoceren, maar we hadden met deze foto geen slechte bedoelingen.” Naar eigen zeggen wil Papen met de foto juist aangeven dat Jeruzalem een stad met een ‘mengelmoes aan culturen’ zou zijn en dat iedereen daar zou mogen ‘geloven wat hij of zij wil’.

Voor het project ‘Road to Liberation’ ging Papen al eerder uit de kleren op heilige plekken. De Belgische belandde in zelfs een nacht in een Egyptische cel omdat zij naaktfoto’s had laten maken in de tempel van Karnak, bij Luxor.

De Joodse gemeenschap in België heeft nog geen reactie gegeven op de actie van Papen. Mocht u zelf een mening willen vormen over de foto’s, dan u kunt ze hier bekijken (NSFW).

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking