Abonneer op het NIW

Het opinietijdschrift en cultureel magazine in één, voor iedereen geïnteresseerd in de Joodse wereld. Abonneer nu »

Nieuws

Nederland onthoudt zich bij VN van stemming over nieuwe staakt-het-vuren-resolutie

Redactie 13 december 2023, 06:57
Nederland onthoudt zich bij VN van stemming over nieuwe staakt-het-vuren-resolutie

De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties heeft met overweldigende meerderheid een resolutie aangenomen die oproept tot een ‘onmiddellijk humanitair staakt-het-vuren’ in de Gazastrook. Alleen de VS en een negental andere landen – waaronder Oostenrijk en Tsjechië – stemden tegen. Nederland onthield zich van stemming net als Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en nog twintig landen.

Resoluties van de Algemene Vergadering (AG) van de VN zijn – anders dan die van de Veiligheidsraad – niet bindend en deze zal dan ook geen enkel effect hebben. Eerder weigerde de AG een resolutie aan te nemen waarin de terreur van Hamas op 7 oktober werden veroordeeld. Omdat in dit VN-lichaam ieder land op aarde een stem heeft die even zwaar weegt, slagen keer op keer dictaturen erin hun resoluties doorgedrukt te krijgen. Ditmaal probeerden de VS en Oostenrijk de resolutie van amendementen te voorzien waarin Hamas werd veroordeeld, maar dat lukte opnieuw niet omdat daarvoor een twee derde meerderheid benodigd is. Wel riep de AG op alle gijzelaars in Gaza vrij te laten.

De Israëlische afgezant bij de VN Gilad Erdan wist al voor de stemming hoe de hazen zouden lopen. “Niet alleen slaagt deze resolutie er niet in Hamas te veroordelen wegens misdaden tegen de menselijkheid, Hamas wordt er niet eens in genoemd,” zei Erdan vertwijfeld. “Dit zal alleen maar dood en verwoesting in de regio langer laten duren, dat is precies was een staakt-het-vuren betekent.

De resolutie werd ingediend door Egypte, het buurland van Gaza dat weigert ook maar één Palestijnse vluchteling binnen te laten

De Israëli werd bijgevallen door zijn Amerikaanse ambtgenote Linda Thomas-Greenfield: “Het moet ons doel zijn de dood, verderf en verwoesting voor de lange termijn tegen te houden en dat is simpelweg niet de toekomst waar Hamas naar streeft.” Eerder al hadden de VS met hun veto een vergelijkbare, wel bindende resolutie in de Veiligheidsraad tegengehouden. Nederland onthield zich zoals gezegd van stemming en weerstond ditmaal de druk van de anti-Israëlische dictaturen in de Algemene Vergadering.

De resolutie werd ingediend door Egypte, een land dat op grote schaal de mensenrechten schendt en weigert ook maar één Palestijnse vluchteling uit Gaza binnen te laten. Het land werd daarbij gesteund door alle Arabische landen bij de VN als mede-indieners. Dat is opvallend – om niet te zeggen hypocriet – aangezien vorige week uitlekte dat verschillende van die staten via de achterkamertjes Israël hebben gevraagd vooral geen wapenstilstand af te kondigen en door te gaan tot Hamas is vernietigd.

Op de foto hierboven: Israëlische soldaten, deze week ergens in de Gazastrook – Foto: IDF

Abonneer op het NIW

Abonneer nu!
Opmerkingen (6)
tiki. 13 december 2023, 08:01
En zo kennen we ze weer. Hypocriete Westerse slapjanussen laten weer hun morele kant zien. Verbaasd? Nee natuurlijk niet. Het conflict moet namelijk blijven duren, Israel mag Hamas niet verslaan en hun palestijnse aanhangers & werknemers niet verdrijven. Dát is het principe! Eén ding is alwéér duidelijk geworden: de VN farce. Zo een resolutie heeft namelijk nul & generlei waarde en dus wat is het doel? Laten zien dat het gebouw op 760 United Nation Plaza NY, de residentie is van de United Nazi's. met hun aanhangers in de KKK, Proud boys, Hezbollah, Hamas & friends, allemaal met hetzelfde doel: de JOOD moet DOOD!, maar dat wisten we al....., alleen werkt de Jood deze keer niet mee!
Bas Fortuin 13 december 2023, 09:31
Of je nu door de hond of de kat gebeten wordt: "De resolutie werd ingediend door Egypte, een land dat op grote schaal de mensenrechten schendt en weigert ook maar één Palestijnse vluchteling uit Gaza binnen te laten." Drie keer raden waarom? Hoop dat EU en Nederland ook zijn grenzen potdicht gesloten houdt voor die oorlogszuchtige GAZANEN die zoals bekend voor 85% het duivelse djihaat beleid van HAMAS toejuichen. Wie voor de Islam in een of andere vorm kiest die kiest voor Oorlog - Moord en Zelfmoord. M. Abbas in Ramallah is geen haar beter die beloont vorstelijk Palestijnen die Joodse mannen, vrouwen, kinderen vermoorden. Lees het boek van de erudiete Arabist, wijlen Prof. dr. Hans Jansen: Islam voor varkens, apen, ezels en andere beesten.... Koran/ Soera 2:65 - 5:60 - 7:166 - 8:55 - en 74:50. Prof. dr. Hans Jansen beantwoordt 250 vragen over de Islam.
tiki 13 december 2023, 10:23
UAE suspends funding to rebuild Gaza. The UAE has declared it will support the Gaza Strip 'only if the USA commits to a two-state solution. En zo aangezien die "oplossing" er niet gaat komen.........'hieven ze het glas, deden ze een plas & bleef alles zoals het was. Palestijnen in de drek met mondelijke steun van hun broeders, Israel verguisd in de United Nazi's, maar zichzelf weer opbouwend met veel wakker geworden Joodse jongeren die precies dáár hun toekomst gaan opbouwen i.p.v. in de continenten die hun schone schijn verloren hebben . En Europa? Die mag verder zoeken voor 'opvang van héél veel immigranten.
tiki 14 december 2023, 07:35
Internationale militaire experts hebben vastgesteld dat Gaza het grootste terreurgebied op de wereld is. Er is géén school, moskee, ziekenhuis, NGO/UNWRA -verenigingsgebouw, regerings buro, appartement, kinderkamer, kelder....boven & onder de grond,, dat niet volgestouwd is met wapens, munitie, raketten, betaald vanuit Qatar/Iran & het Westen (via UNWRA). Dit is wat te Internationale humanisten van de Verenigde Nazi's niet keihard kunnen veroordelen, maar alleen met allerlei uitvluchten & constructies, onproportioneel kunnen gedogen. Alléén al het feit dat vóór 7 october met de bestiale slachtingenen, er 20 jaar raketten vanuit Gaza op Israelische burgers neerdaalden, was voor de Internationale community géén énkel probleem, zolang het maar niet om hun burgers ging. Israel heeft dan ook aangekondigd wat de Internationale Community met deze 'met grote meerderheid aangenomen resolutie kan doe! **Fool me once, the shame is on me, fool me twice, the shame is on you**. Na de Spaanse/Portugeese IINQUISITIES,, Oost Europeese POGROMS, HOLOCAUST, medogenloze Britse bezetting van palestina met hun 'anti Joodse immigratie wetten & Cyprus kampen alléén voor Joden, 6 Arabische vernietigings oorlogen & boycots tegen Israel, door het Westen gedoogde palestijnse terreur tegen Israel, anti Israel tsunamies in de Verenigde Nazi's, de internationale (social) media hetze tegen Israel, de politieke omvloerste "hulp" aan Israel, de schaamteloze Westerse hulp aan hen, die gezworen hebben om Israel te vernietigen, etc. Nee de schaamte zit definitief hermetisch vastgebeiteld aan hun kant, want Israel won't be fooled again! De zijden handschoenen zijn uit & de andere wang word niet meer toegekeerd....'wat de 'humanitaire' Internationale Gemeenschap er ook van vind.
Ruud F. 15 december 2023, 19:08
Ik zag zojuist een video van Hillel Neurer van United Nations Watch van een interview op i24 news. Hier vertelde hij dat in het Zwitserse lagerhuis een motie is aangenomen om de subsidie aan UNWRA stop te zetten....helaas is het nog niet door het Zwitserse Hogerhuis overgenomen. Hopelijk is dit slechts een korte tijd.... Wel is het een signaal aan de rest van de Europese overheden om hun steun aan dit waardeloos excuus van een humanitaire organisatie voor eens en altijd te beëindigen, het gaat om een jaarlijks bedrag van 1 biljoen dollars!! Het is voor hen namelijk steeds duidelijker en er zijn steeds meer bewijzen dat de medewerkers van de UNWRA de terroristen meer tot steun zijn dan dat ze er zijn voor de burgers waar ze eigenlijk voor moeten werken.
tiki 17 december 2023, 07:53
@Ruud F. De blijdschap was van korte duur. Het is alweer teruggetrokken. Hulp aan UNWRA = PLO/Hamas stopzetten? Ongehoord Nieuws! Deze ochtend werd op de Israelische TV bekendgemaakt dat er jaarlijks vanuit de PA = Abbas, 1 miljard $ naar Gaza vloeit = onze belastingcenten!
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *