Abonneer op het NIW

Het opinietijdschrift en cultureel magazine in één, voor iedereen geïnteresseerd in de Joodse wereld. Abonneer nu »

Nieuws

Nederlandse BDS’er komt Israël niet in

Redactie 20 juli 2018, 00:00
Nederlandse BDS’er komt Israël niet in

De Nederlandse BDS-activiste Lydia de Leeuw is door de Israëlische autoriteiten teruggestuurd toen zij de Joodse staat wilde bezoeken. De Leeuw mag Israël niet betreden vanwege haar constante pogingen jan en alleman over te halen het land te boycotten.

“Lydia de Leeuw is geweigerd omdat ze consequent deel neemt aan activiteiten tegen de staat Israël, ” zegt Israëlische minister van Binnenlandse Zaken, Aryeh Deri, in een verklaring. “Ik zal mijn gezag uitoefenen en de toegang tot Israël belemmeren voor personen die de staat schade proberen toe te brengen.” Volgens de minister is de kwestie een voorbeeld voor de nieuwe aanpak van Israël om BDS-activisten te weren. “Mensen die Israël willen boycotten en proberen haar burgers te schaden, zijn hier niet welkom.”

De Leeuw werkte meerdere jaren als lobbyist voor verschillende mensenrechtenorganisaties in de Palestijnse gebieden en is tegenwoordig bestuurslid bij Stichting Kifaia. De stichting zet zich naar eigen zeggen in voor ‘opheffing van de bezetting van Palestina’ en stuurt geld naar Gaza. Naast De Leeuw is ook Anja Meulenbelt actief als bestuurslid bij de stichting.

Abonneer op het NIW

Abonneer nu!
Tags dit artikel heeft geen tags
Opmerkingen (0)
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *