Noodkreet van Israëli’s
Nieuws

Noodkreet van Israëli’s

Redactie 16 juli 2018, 00:00
Noodkreet van Israëli’s

De Nederlands-Israëlische gemeente Kehilla Ivriet moet op zoek naar een nieuw onderkomen.

De levendige kehilla werd in 2012 opgericht voor Israëli’s woonachtig in en om Amsterdam en telt inmiddels zo’n zeventig gezinnen. Tot nu toe konden ze wekelijks terecht in een voormalig schoolgebouw in de Amsterdamse buurt de Pijp, maar de verhuurder heeft nu plotseling het huurcontract opgezegd.

Initiatiefnemer Nir Geva vertelt: “Er zitten ook andere organisaties in het pand. Waarschijnlijk is het de verhuurder te veel werk geworden om de communicatie tussen die instanties en ons te regelen. Wij komen op zondagen bij elkaar, dan zijn er allerlei activiteiten voor de honderd kinderen van onze groep, en ook voor de ouders organiseren we van alles. We hebben al over samenwerking gepraat met bijvoorbeeld de Gerard Dousynagoge hier in de buurt, maar die is te klein. We hebben echt klaslokalen nodig. We zoeken dus op zeer korte termijn naar een nieuw onderkomen. Met ingang van september moeten we een andere locatie gevonden hebben.”

Kehilla Ivriet is ook in gesprek met het Joods Cultureel Centrum in Buitenveldert, maar alternatieven zijn zeer welkom. Voor suggesties kunt u contact opnemen via redactie@niw.nl.

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking