Abonneer op het NIW

Het opinietijdschrift en cultureel magazine in één, voor iedereen geïnteresseerd in de Joodse wereld. Abonneer nu »

Nieuws

Nooit eerder zoveel antisemitische incidenten in de VS gemeld

Redactie 12 december 2023, 12:54
Nooit eerder zoveel antisemitische incidenten in de VS gemeld

Sinds het bloedbad van 7 oktober in Zuid-Israël is Jodenhaat wereldwijd geëxplodeerd. Ook de Verenigde Staten vormen hierop geen uitzondering. In de twee maanden na de invasie door de terroristen van Hamas, van 7 oktober tot 7 december dus, registreerde antiracismeorganisatie ADL meer dan tweeduizend antisemitische incidenten. Dat is 337 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Nooit eerder sinds de ADL in 1979 Jodenhaat begon te registreren, werd in een periode van twee maanden zoveel anti-Joods racisme gemeld.

De 2031 zaken bestaan uit 40 gevallen van fysiek geweld, 749 verbale aanvallen, 337 vandalismezaken en 905 demonstraties waarbij antisemitische leuzen werden aangeheven, terrorisme werd gesteund of antizionisme werd geuit. Dat laatste beschouwt de ADL – in overeenstemming met de definitie van de International Holocaust Remembrance Alliance – als een uiting van antisemitisme omdat het Joodse recht op zelfbeschikking wordt erkend. 250 incidenten waren gericht op synagogen of gemeenschapscentra, 400 vonden er plaats op de campussen van Amerikaanse universiteiten.

‘Het putdeksel van het riool is eraf’

Jonathan Greenblatt, de CEO van de Anti-Defamation League (zoals de ADL voluit heet), spreekt van “angstaanjagend patroon van niet aflatende antisemitische aanvallen sinds de oorlog tussen Israël en Hamas begon op 7 oktober, en niets wijst erop dat dit afneemt. (…) Het putdeksel van het riool is eraf en Joodse gemeenschappen in het hele land worden overspoeld met haat.”

Eerder bleek al uit onderzoek dat in veel Europese landen de situatie nog veel erger is met toenames van het aantal antisemitische incidenten met meer dan 1000 procent, zoals in het Verenigd Koninkrijk en in Nederland. Maar zelfs in een land als Australië is een stijging van bijna 600 procent geregistreerd. Kort na 7 oktober gingen daar vooral islamitische migranten de straat op en scandeerden ‘vergas de Joden’. In Sydney raadden de lokale autoriteiten Joodse bewoners vervolgens aan hun religie of etnische afkomst te verbergen om geen fysiek gevaar te lopen.

Abonneer op het NIW

Abonneer nu!
Opmerkingen (8)
tiki 12 december 2023, 14:12
Het schept in ieder geval duidelijkheid. De schone schijn is eraf. Die Joden die dachten gelijkwaardige burgers te zijn kregen alwéér het deksel op hun neus gekwakt......en dat is maar goed ook. Beter je vijand kennen dan hem excuseren. Dát hebben ze in Israel op 7 october ook geleerd. Nee, die eeuwenlange explosieve Jodenhaat heeft niets met Joden te maken maar alles met de ziekelijke, genetische, obsessieve, onuitroeibare, eeuwenlange, blinde haat van sommige niet Joden.....die door pure jaloezie, hen stééds maar weer laat ontploffen. Sterke Joden? Jodenhaat! Zwakke Joden? Jodenhaat? Religieuze Joden? Jodenhaat? Atheistische Joden? Jodenhaat! Linkse Joden? Jodenhaat! Rechtse Joden? Jodenhaat! Zionistische Joden? Jodenhaat! Liberale Joden? Jodenhaat! Progressieve Joden? Jodenhaat! Agressieve Joden? Jodenhaat! Vredelievende Joden? Jodenhaat! Grote Joden? Jodenhaat! Kleine Joden? Jodenhaat! Intelligent Joden? Jodenhaat! Domme Joden? Jodenhaat! Succesvolle Joden? Jodenhaat! Zichtbare Joden? Jodenhaat! Onzichtbare Joden? Jodenhaat! Zichtbare succesvolle, intelligente, sterke Joden? Vul het zelf maar in!
Ruud F. 12 december 2023, 17:46
En zonder uitzondering is overal de reactie van de overheid en de media om de kop in het zand te steken en is het devies aan de Joden: verloochen je afkomst en speel verstoppertje. Nergens zie je dat er tegen deze pro-hamas demonstranten en TikTok jeugd daadkrachtig wordt opgetreden. Zo is er een signaal afgegeven dat zij ongestraft racistisch en met vandalisme tekeer kunnen gaan. De Jodenhaat gaat alleen nog maar meer worden en ook de agressiviteit tegen ons zal alleen nog maar verder escaleren. Het is alleen nog maar een kwestie van tijd totdat er onder Joden doden gaan vallen, wat dan meteen weer in "context" geplaatst zal worden van de oorlog tegen Hamas in Gaza en zo is geweld tegen Joden veel vaker vergoeilijkt.
Bas Fortuin 12 december 2023, 19:09
HET OorlogsTribunaal Nürnberg 1945-1946 deelde ultieme straffen aan nazi's die zich aan Joden vergrepen hadden in de periode 1933-1945.De 4 richtlijnen die tijdens het Tribunaal uitgesproken werden hadden te maken met *Samenzwering…*Misdaden in vredestijd *Oorlogsmisdaden en *Misdaden tegen de mensheid. De doodstraf [Galg] werd uitgesproken over Hermann Göring…Ribbentrop…Keitel…Frick…Saukell…Rosenberg…Kaltenbrunner…Frank…Seyss-Inquart…Streicher…Jodll. Levenslang kregen Hess…Raeder…Funk. 20 jaar gevangenisstraf werd door het Tribunaal uitgesproken tot…Schirach…Speer…Von Neurath 15 jaar…Dönitz kreeg 10 jaar.”” INFO NOS/…Drie galgen…Op 16 oktober 1946, na 1.00 uur 's nachts werden de tien veroordeelden een voor een naar de gymzaal van hun gevangenis geleid. Daar stonden drie zwarte galgen te wachten; twee werden om en om gebruikt, de derde was reserve. Als eerste werd oud-minister van Buitenlandse Zaken Von Ribbentrop geëxecuteerd, de laatste was Arthur Seyss-Inquart, ooit de hoogste nazi in Nederland. De Amerikaanse beul John Woods was trots op zijn werk: "Tien man in 103 minuten. Dat is snel! Psalm 94:1-3. En 2023...Het Recht moet opnieuw zegevieren: Hamas begon de oorlog tegen Israel en moet die beëindigen door te stoppen met raketbeschietingen op Joodse steden en teruggave van alle Joodse Gijzelaars, dan is er morgen Vrede! Shalom.
Shlomo Itai 12 december 2023, 21:18
Op sommige plaatsen in het Westen wordt het antisemitisme van bovenaf aangemoedigd - zoals bijvoorbeeld door de EU-minister van buitenlandse zaken Josep Borrell. In zijn laatste optreden vergeleek hij wat er in Gaza gebeurt met wat er in nazi-Duitsland gebeurde. Hij vermeed daarbij uiteraard heel zorgvuldig een vergelijking te maken tussen de oorlogsmisdaden van de nazi's en die van Hamas. De EU-elite, net als de Europese elite tijdens het interbellum, komt het eigenlijk wel goed uit dat iedereen zijn frustraties uitleeft op de Joden in plaats op wie écht verantwoordelijk is voor de vele problemen waar de Europese samenleving mee kampt.
tiki 13 december 2023, 07:43
@Ruud F. "Wees onzichtbaar & steek je kop in het zand"! Nee, juist niet, niet nu. Net zoals Israelische zonen & dochter, vaders & moeders, neven & nichten, zusters & broers in de IDF & daarbuiten géén optie hebben om onzichtbaar te zijn of de kop in het zand te steken, maar alléén sterk & zichtbaar keihard terug te slaan en de bittere prijs daarvoor te betalen, Juist nu hebben de Joden in de diaspora de plicht hetzelfde te doen, anders hebben we géén van allen een toekomst. Samen zijn we sterker, nee, niet in aantallen, wél fysiek & moreel.
Ruud F. 14 december 2023, 17:43
@tiki: bedankt voor je reactie. Zeker ga ik mijn kop niet in het zand steken...maar ik bedoel dat de overheden dit advies geven aan de Joden....draag op straat geen herkenbare religieuze uitingen, en ga bij voorkeur niet naar sjoel om straat terreur te voorkomen. Mij valt op dat nergens ter wereld tegen de pro-hamas meute wordt opgetreden, niet bij de leus from the river to the sea maar ook niet bij het Opera House van Sydney waar "gas the jews" werd gescandeerd. We staan als kleine minderheid er weer alleen voor in de wereld, en zogenaamde "vrienden" beginnen zich ook af te keren van Israël; zie de speech van Biden van gisteren.
tiki 17 december 2023, 08:11
Ruud? Overheden adviseren? LOL! Inderdaad, we staan als kleine Joodse minderheid (15 miljoen ) weer alleen op de wereld met Israel als een stip op de wereldkaart en toch heeft diezelfde wereld (8 biljoen) al eeuwenlang blijkbaar niets beters te doen dan zich te verzamelen & vergaderen hoe dit *fenomeen te vernietigen. Want wees maar gerust....'het Joodse volk & Israel zijn een onoverwinnelijk fenomeen en dát is wat Jodenhaat oproept, al eeuwenlang! Zonder Jehoshuah geen Jezus, zonder Judea geen 'palestina' & zonder Israel geen internet! Advies aan de adviseurs.....bemoei je met je eigen zaken want het Joodse volk & Israel zorgen als miniscule minderheid in de zee van haat prima voor zichtzelf. Er is namelijk geen andere optie.'If it doesn't kill you, makes you stronger' is door de Joden uitgevonden!!
tiki 18 december 2023, 08:08
In een van de laatste polls in de VS blijkt dat 51% van de jongeren tussen de 18-23 vind dat Israel opgedoekt moet worden & Hamas hun plaats moet innemen. Wie de ondervraagden, de vragers, wie & hoeveel het er waren word er niet bij verteld, maar één ding is duidelijk.....*hersenspoeling via social media werkt! Wanneer men hen vraagt wat bedoelt word met 'from the river etc.etc....en vraagt welke 'river & welke sea....dan komen de meest vreemde antwoorden boven....*van de Nijl tot de stille zuidzee etc. Domheid, ignorantie, arrogantie & slechtheid en meng deze ingredienten met het 2e amandement v.d. VS grondwet (wapens ter eigen besvherming) + het 1e (haatbraken als vrijheid van meningsuiting ) en zie de toekomst v.d. VS.
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *