Olympisch goud te koop
Nieuws

Olympisch goud te koop

Redactie 17 oktober 2018, 00:00

Sportliefhebbers kunnen binnenkort een bijzonder verzamelobject op de kop tikken. De Israëlische windsurfer Gal Fridman zet zijn hoogste onderscheiding, een olympische gouden medaille uit 2004, binnenkort op Ebay te koop.

Dat kondigde de atleet deze week aan op zijn Facebookpagina. Ook liet hij weten op zoek te zijn naar een ‘expert in het veilen van zeldzame voorwerpen’ om hem daarbij te helpen. “Ik wil weten hoeveel hij waard is, ik heb geld nodig,” zei Fridman. De medaille is uniek omdat Fridman de enige Israëlische atleet ooit is die een gouden medaille won voor de Joodse staat. In 1996 won Fridman ook een bronzen plak, die beduidend minder geld zal opbrengen.

De gouden medaille werd in 2005 gestolen uit Fridmans kluis. Een paar dagen later werd de plak toen onbeschadigd teruggevonden in een nabijgelegen bos. Tijdens de zoektocht vertelde de atleet de pers dat hij kapot was van de diefstal. “Geen enkel geldbedrag kan deze medaille vervangen, ik kan niet vertellen hoe verdrietig ik ben.”

De atleet stopte in 2008 met windsurfen en werkt nu als fotograaf.

Foto: Milner Moshe / Government Press Office

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking