Beide partijen in hoger beroep in zedenzaak Cheider
Nieuws

Beide partijen in hoger beroep in zedenzaak Cheider

Redactie 05 juni 2018, 00:00
Beide partijen in hoger beroep in zedenzaak Cheider
Rechtbank Amsterdam

Zowel het Openbaar Ministerie als de advocaat van de verdediging, Geert-Jan Knoops, gaan in hoger beroep tegen de uitspraak in de rechtszaak tegen oud-Cheiderdocent Ephraim S.

Dat lieten een woordvoerder van het OM en het kantoor van advocaat van S., Geert-Jan Knoops het NIW dinsdagmiddag weten . Volgens de woordvoerder gaat het OM over tot hoger beroep omdat zij zich niet kunnen vinden in de gedeeltelijke vrijspraak van S. Ook zou de strafmaat tegen de oud-docent te laag zijn. Knoops laat in een persbericht weten vandaag namens zijn cliënt ook hoger beroep te hebben aangetekend. “Ephraïm S. heeft steeds iedere betrokkenheid bij de verweten ontucht met kinderen ontkend en zal deze veroordeling dan ook in appèl aanvechten. Het hoger beroep wordt door Ephraïm S. met vertrouwen tegemoet gezien,” aldus Knoops.

De rechtbank van Amsterdam veroordeelde S. op 22 mei tot een celstraf van 24 maanden, waarvan zes maanden voorwaardelijk. S. werd schuldig bevonden aan het seksueel misbruiken van een destijds dertienjarige jongen, en vrijgesproken van het misbruiken van vijf andere kinderen. S. werd door de rechtbank op 20 april op vrije voeten gesteld omdat hij in voorarrest al 18 maanden had vastgezeten. Hierdoor hoefde S. niet terug de cel in.

Het OM had in de zaak een onvoorwaardelijke celstraf van vijf jaar geëist. Volgens de officier van justitie zou S. een gevaar zijn voor de samenleving en kon de Tbs-maatregel niet worden opgelegd omdat S. aan geen enkel psychologisch onderzoek wilde meewerken. Het OM vroeg daarom om een langere celtraf voor S.

De advocaat van S., Geert-Jan Knoops laat in een persbericht weten vandaag namens zijn cliënt ook hoger beroep te hebben aangetekend.  “Ephraim S. heeft steeds iedere betrokkenheid bij de verweten ontucht met kinderen ontkend en zal deze veroordeling dan ook in appel aanvechten. Het hoger beroep wordt door Ephraim S. met vertrouwen tegemoet gezien,” aldus Knoops.

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking