OM trekt klacht tegen Loonstein in
Nieuws

OM trekt klacht tegen Loonstein in

Redactie 20 december 2018, 00:00
OM trekt klacht tegen Loonstein in

Het Openbaar Ministerie heeft een eerder aangekondigde klacht tegen advocaat Herman Loonstein ingetrokken.

De klacht kwam nadat Loonstein informatie openbaar maakte uit het onderzoek naar Saleh A., de man die in december 2017 de ramen van het Joodse restaurant HaCarmel met veel geweld insloeg. De advocaat, die de eigenaren van HaCarmel bijstond, maakte de informatie naar eigen zeggen openbaar omdat A. een gevaar was voor de samenleving.

Een woordvoerder van het OM laat weten dat de klacht tegen Loonstein is ingetrokken na een gesprek over de kwestie. “Naar aanleiding van de bezwaren van het OM tegen een persbericht van advocaat H. Loonstein in december 2017 in de zaak  betreffende restaurant HaCarmel te Amsterdam heeft onlangs een gesprek tussen het OM, meneer Loonstein en de deken van de Amsterdamse orde van advocaten, E.J. Henrichs, plaatsgevonden. In dat gesprek zijn de standpunten van partijen verduidelijkt en toegelicht en is besproken wat men over en weer van elkaar mag verwachten. De kwestie is daarmee voor alle betrokkenen afgedaan en de aangekondigde klacht tegen meneer Loonstein is van de baan.”

Saleh A. werd in juli veroordeeld tot zes weken cel, maar omdat hij deze straf al had uitgezeten tijdens het voorarrest, kwam de man direct op vrije voeten. A. kreeg ook een gebiedsverbod rondom het Joodse restaurant en de gehele Amsterdamse Kastelenstraat, waar het gros van de Joodse horeca is gevestigd.

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking