Pink Floyd coverband negeert boycot-oproep van Roger Waters
Nieuws

Pink Floyd coverband negeert boycot-oproep van Roger Waters

Redactie 21 december 2018, 00:00
Pink Floyd coverband negeert boycot-oproep van Roger Waters

De bandleden van coverband UK Pink Floyd Experience hebben kritiek van Roger Waters, de voormalige bassist van Pink Floyd, aan zich voorbij laten gaan en treden binnenkort op in Israël.

In eerste instantie cancelde de coverband het eerder aangekondigde concert, omdat Waters zich fel verzette tegen het feit dat ‘zijn nummers’ te horen zouden zijn voor een Israëlisch publiek. Maar na een gesprek met EGOeast, het evenementenbureau van Israël, besloten de mannen toch op te gaan treden. “Uiteindelijk gaat het toch om kunst,” zei Ziv Rubenstein van EGOeast over het besluit van de band om de annulering in te trekken.

Waters heeft woedend gereageerd op het besluit van de coverband. Volgens de bassist heeft EGOeast meerdere dagen doorgebracht met de muzikanten om duidelijk te maken dat het Israëlische bedrijf ze ‘meedogenloos zou aanklagen’ als zij niet zouden optreden. Ook klaagt Waters dat hij zelf is neergezet als een ‘slechterik’ in plaats van een ‘bezorgde mensenrechtenactivist’. De bassist is al jaren actief als BDS-activist en roept andere muzikanten en bands regelmatig op om niet in de Joodse Staat op te treden.

De coverband heeft inmiddels toegezegd geen nummers waar Waters aan mee heeft gewerkt te spelen tijdens het optreden. “Bedankt voor die concessie, maar het zal geen einde maken aan de bezetting,” zei Waters over die tegemoetkoming. Daarbij vroeg de BDS’er ook of de Israëlische Pink Floyd coverband Echoes, die samen met UK Pink Floyd Experience op het podium staat, om hun thuisland tijdens het concert te veroordelen. De Israëlische bandleden hebben niet gereageerd op het verzoek.

 

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking