Abonneer op het NIW

Het opinietijdschrift en cultureel magazine in één, voor iedereen geïnteresseerd in de Joodse wereld. Abonneer nu »

Binnenland

Pride-ruzie in Amsterdam

Redactie 20 juli 2023, 06:00
Pride-ruzie in Amsterdam

Eén Pride-evenement is niet genoeg voor de hoofdstad, zo blijkt. Er is grote onenigheid ontstaan tussen de organisaties Pride Amsterdam en Queer Amsterdam. De stichting Pride Amsterdam is traditioneel de organisator van de week waarin onder meer de bekende Grachtenparade plaatsvindt. Queer Amsterdam (QA) is een ‘intersectionele’ beweging die het kapitalisme en kolonialisme wil bestrijden, maar zich vooral antizionistisch uitlaat, of erger. QA vindt de ‘onderdrukking van queers’ gelijkstaan aan die van de Palestijnen. Uiteraard houden zij de kaken stijf op elkaar over de onderdrukking van lhbt’ers door Hamas en Fatah. De ‘oude garde’ van de stichting Pride heeft juist goede banden met de lhbt-beweging in Tel Aviv. 

Dus komt er een dubbele Prideweek in de hoofdstad, waarbij wethouder Touria Meliani (GroenLinks) veel meer geld geeft aan – u raadt het al – QA. Daar moet de organisatie over zwijgen; volgens het met de gemeente gesloten convenant mogen de twee clubs ‘uitsluitend neutraal of positief’ over elkaar spreken, weet Het Parool

Gemeenteraadsleden van de oppositie dreven deze week op sociale media de spot met de affaire. Annabel Nanninga (JA21) schreef: “Extreem-links kaapt Pride, zwakke wethouder zwicht uit angst niet ‘inclusief’ te zijn. Resultaat: Pro-Palestijnse (nul homorechten daar!) activisten krijgen tonnen, iedereen ruzie en twee Prides.” Waarop de fractievoorzitter van de VVD in Amsterdam-Zuid, Claudia van Zanten, antwoordde met: “Zomaar een idee: besteed die 5,5 ton aan het tegengaan van geweld tegen homo’s, in plaats van aan een pro-Palestijns feestje.”

Abonneer op het NIW

Abonneer nu!
Opmerkingen (3)
tiki 20 juli 2023, 08:07
Hoe verzinnen ze het......""Queers for palestine"" LOL, LOL, LOL,! Sorry mensen, maar Queer zijn is géén excuus om dom & ongeinformeerd te zijn. Misschien moet men ze een 'one way ticket naar palestine aanbieden (retourtje is overbodig) om de realiteit te ontdekken. Of ze het kunnen navertellen is een andere vraag. Deze meelijwekkende protesters hebben écht hulp & bescherming nodig tegen zichzelf & zij die hun kop verdraaiden met de 'zovéélste onzin over het beloofde paradijs 'palestine'.
Bas Fortuin 20 juli 2023, 12:30
"Queers Amsterdam vindt de ‘onderdrukking van queers’ gelijkstaan aan die van de Palestijnen. Uiteraard houden zij Queers Amsterdam de kaken stijf op elkaar over de onderdrukking van lhbt’ers door Hamas en Fatah. "" Zucht, na het lezen van dit opmerkelijke artikel dacht ik meteen aan een bekende Song, A Negro-Spiritual [Negro was geen scheldwoord/ N****r wel] van de wereldberoemde Mahalia Jackson: Give me that Old Time Religion [Genesis 2:18-25] It was Good for my dear father/mother, it is Good enough for me!!!
Geert ter Horst 20 juli 2023, 19:42
Of het nu om Pride of Queer gaat, om BLM, of nog om andere vormen van intersectionalisme, het gemeenschappelijke van al deze stromingen is hun nihilisme, dat is de afbraak van alle traditionele normen en waarden. De motieven van deze afbraak zijn rancune en ressentiment. Dat is de reden waarom al deze stromingen op de duur moeten uitlopen op antisemitisme. Want antisemitisme is de ultieme expressie van rancune en ressentiment.
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *