Abonneer op het NIW

Het opinietijdschrift en cultureel magazine in één, voor iedereen geïnteresseerd in de Joodse wereld. Abonneer nu »

Buitenland

Prins William bezoekt Klaagmuur

Redactie 28 juni 2018, 00:00
Prins William bezoekt Klaagmuur

De Britse prins William heeft op de laatste dag van zijn bezoek aan Israël, Jordanië en de Palestijnse gebieden, een bezoek gebracht aan de Klaagmuur.

William vertrok vanochtend naar de Olijfberg om daar over Jeruzalem uit te kijken. Daarna bezocht hij het graf van zijn overgrootmoeder, prinses Alice, in de Maria Magdalenakerk. Prinses Alice redde tijdens de Shoa meerdere Joden en wenste in het heilige Jeruzalem begraven te worden.

Bezoek aan de Olijfberg. Foto: Flash90

De prins bezocht vervolgens de Klaagmuur. Daar werd hij vergezeld door de rabbijn van de muur, Shmuel Rabinovitch. Ook de opperrabbijn van Engeland, Ephraim Mirvis, was bij het bezoek aanwezig. Hij hield enige tijd zijn rechterhand op de Klaagmuur en stopte, volgens traditie, een briefje tussen de stenen. Ook schreef de royal ‘Moge de God van vrede deze regio en de hele wereld met vrede zegenen’ in het gastenboek van de heilige plaats.

William met de rabbijn van de Klaagmuur (r) en de opperrabbijn van GB (l). Foto: Yonatan Sindel/Flash90

William bezocht naast de Klaagmuur ook de Heilig Grafkerk en de Tempelberg. Eind van de middag vliegt hij weer terug naar het Verenigd Koninkrijk.

William bij de Heilig Grafkerk Foto: Mendy Hechtman/Flash90

Abonneer op het NIW

Abonneer nu!
Tags dit artikel heeft geen tags
Opmerkingen (0)
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *