Rabbijnen ondersteunen overheid
Binnenland

Rabbijnen ondersteunen overheid

Een nieuw rabbinaal adviesbureau moet de overheid bijstaan in zaken als antisemitisme en antizionisme.

Redactie 22 maart 2024, 10:19
Rabbijnen ondersteunen overheid
Lody van de Kamp en Binyomin Jacobs: ‘De overheid heeft te weinig kennis van zaken als het om het jodendom gaat.'

Het bekende rabbijnenduo Lody van de Kamp en Binyomin Jacobs richt gezamenlijk een Joods consultancykantoor op: het Joods Burgerlijk Adviesbureau. De directe aanleiding voor deze stap is de brandbomaanslag op de ambassade van Israël in Den Haag, maar de noodzaak is volgens de rabbijnen al eerder aangetoond. Helaas wordt het immers steeds duidelijker dat burgemeesters en andere gezagsdragers regelmatig moeizaam omgaan met kwesties betreffende Joodse zaken.

Van de Kamp, die thuis is in islamitisch Nederland, en de bij christenen populaire opperrabbijn Jacobs kunnen door de overheid ingeschakeld worden zodra er lokale problemen ontstaan zijn of voorkomen hadden kunnen worden. Rabbijn Van de Kamp zal zich, mede vanwege zijn islamitische achterban, onder andere bezighouden met antisemitisme. Jacobs zal zich vanuit zijn verbinding met het christelijk volksdeel in ons land concentreren op antizionisme en anti-judaïsme.

Omdat 23 maart op een vrijdag (islamitische sjabbat) valt, Joden op zaterdag niet werkzaam zijn en zondag de christelijke rustdag is, begint het rabbinale duo zijn werkzaamheden theoretisch op zondag 24 maart, maar feitelijk op maandag 25 maart. Het JBA houdt kantoor in de hofstad. De Hogeschool Utrecht heeft zich naar verluidt reeds aangemeld.

Opmerkingen (5)
Pnina 22 maart 2024, 14:03
Poeriem sameach!
Rabbijn Roeween van de Ark van Warken 22 maart 2024, 15:15
Wat fantastisch deze samenwerking Voor nu שבת שלום פורים שמח
Bas Fortuin 22 maart 2024, 18:03
Tof...Het bekende rabbijnenduo Lody van de Kamp en Binyomin Jacobs richt gezamenlijk een Joods consultancykantoor op: het Joods Burgerlijk Adviesbureau." Ik dacht aan de spreuk 'Eendracht maakt macht' van 1588-1795, ten tijde van de Republiek der Verenigde Nederlanden, de wapenspreuk van Nederland. De uitdrukking houdt in dat wie samenwerkt, sterker staat en meer gedaan krijgt. Wapen van de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden (1581 tot 1795). Pas in 1796 kregen Joden in Nederland gelijke burgerrechten niet dankzij Paus en de Kerken maar van de Fransen en Napoleon die alle Gettodeuren sloopten en muren neerhaalden die RK. pausen en protestanten [Luther 1543] hoog voor hen opgetrokken hadden. Zij hadden het nakijken in 1796 tot op deze dag!!! Houden zo! Ik wens het rabbijnenduo Lody van de Kamp en Binyomin Jacobs veel zegen, wijsheid en volharding toe in hun werkzaamheden. Een Tip voor de Rabbijnen: Ziehet breed: Niet alleen de Islam, maar ook Pausen en Kerken o.a. PKN blijken grote vijanden te zijn van Joden en de Staat Israel, las ik in het boek van Peter Siebelt: Modus Operandi...De pro-Palestijnse lobby en de kruistocht der kerken: Het Joodje pesten met hun economische BDS-campagne: Koop niet bij Joden. Het zal op en dag als een Boemerang op hun eigen hoofd terugkomen. De Waarheid Overwint Altijd. Sjabbat Shalom.
Shlomo Itai 24 maart 2024, 16:25
With all due respect: Moeten rabbijnen in dienst treden van een overheid die de facto het antisemitisme ongestoord laat groeien tot afmetingen die de jaren 1930 benaderen ? Ook al versiert een menorah de boeg, een mestschuit blijft een mestschuit.
Bas Fortuin 25 maart 2024, 12:48
Beste Shlomo Iatai. De twee rabbijnen hebben nu juist met de Torah in de hand de kans om Hamas en al haar sympathisanten de grote verschillen te tonen tussen Torah en Koran. Heel de wereld was getuige via Media van de beestachtige slachting van Hamas 7/10/23 die in Israel 1200 joodse mannen, vrouwen en kinderen vermoordden en 250 joodse gijzelaars naar Gaza sleepten onder barbaarse omstandigheden opsloot. Wie kan sympathie hebben met zulk een Hamas?
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Max 1000 tekens. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *