Raketten afgevuurd op Tel Aviv
Nieuws

Raketten afgevuurd op Tel Aviv

Redactie 14 maart 2019, 00:00
Raketten afgevuurd op Tel Aviv

Vanuit Gaza zijn donderdagavond meerdere raketten afgeschoten op de Israëlische stad Tel Aviv. Het is de eerste raketaanval op de stad sinds 2014.

Dat melden verschillende Israëlische media. Het is nog niet duidelijk om hoeveel raketten het gaat. Volgens de Israëlische krant Jerusalem Post zouden er zeker twee explosies gehoord zijn in de wijk Gush Dan. De IDF wilde nog niet bevestigen of de Iron Dome raketten heeft neergehaald.

Bij de aanval zouden geen gewonden zijn gevallen. Wel zijn er meerdere mensen opgenomen in het ziekenhuis omdat zij in shock raakten door de explosies. De stad heeft na het afgaan van de raketsirenes de schuilkelders geopend.

Premier Benjamin Netanyahu heeft aangekondigd spoedoverleg over de aanval te houden in het Kirya IDF militaire hoofdkwartier in Tel Aviv. Tijdens het overleg zal ook worden besproken hoe het Israëlische leger zal reageren op de beschietingen.

De stad werd voor het laatst in 2014, tijdens de Gaza-oorlog, met raketten aangevallen. Eerder waarschuwde de IDF al dat Hamas weer over dezelfde militaire capaciteiten zou beschikken als voor de oorlog in 2014.

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking