Raketten op Centraal-Israël vanuit Rafah
Nieuws

Raketten op Centraal-Israël vanuit Rafah

Redactie 26 mei 2024, 15:17
Raketten op Centraal-Israël vanuit Rafah
Krater in Centraal-Israël, veroorzaakt door een vanuit Rafah afgeschoten raket. Het Iron Dome reageert niet op raketten die niet op bevolkingscentra dreigen neer te komen - Screenshot X

Hamasterroristen hebben vanmiddag een raketsalvo afgeschoten op steden in Centraal-Israël. Opvallend: dit gebeurde vanuit hun bolwerk in Rafah, de stad waartegen de IDF van het Internationale Gerechtshof niets mag ondernemen. Het was de eerste raketaanval op burgerdoelen in het centrum van Israël in maanden.

Het salvo leidde tot alarm in verschillende Israëlische steden die ver van de Gazastrook verwijderd liggen, zoals Petach Tikva en Herzliya, waar een huis beschadigd raakte. Verschillende, maar niet alle door de terroristen afgeschoten projectielen werden onderschept door het Iron Dome-systeem. De raketten zelf maakten geen slachtoffers, al vuurt Hamas deze standaard af met de intentie zoveel mogelijk burgerdoelen te raken, maar verschillende Israëli’s liepen lichte verwondingen op bij hun vlucht naar de schuilkelders. Op sociale media waren beelden te zien van Gazanen die de raketaanval toejuichten.

De raketaanval werd al dagenlang voorspeld in Israël. Naarmate de IDF oprukt in Rafah verschiet Hamas zijn laatste raketten daar omdat de jihadisten vrezen dat zij ongebruikt in handen vallen van Israëlische troepen. De vraag is of dat inderdaad ook zal gebeuren nu Israëlische defensiebronnen hebben gemeld dat het offensief tegen Rafah op een lager pitje gezet wordt, nu het Internationaal Strafhof (ICJ) in Den Haag heeft bevolen dat Jeruzalem zijn offensief stopzet. Het ICJ verzuimde in zijn vonnis Hamas te bevelen de aanvallen op Israëlische burgers te staken. Of en hoe Israël volgens het hof wordt geacht zich wel te verdedigen tegen de Palestijnse terreuraanvallen is een andere kwestie waarover de VN-rechters zich niet uitspraken.

Opmerkingen (3)
tiki 27 mei 2024, 07:42
De Philadelphia corridor, dé wapen smokkelroute Egypte-Gaza, dat weigert ook maar één vinger uit te steken voor vluchtende Gazanen (behalve als ze $10 000 p.p. betalen). Deze corridor is nu voor 75% in Israelische handen. Vannacht werden weer kopstukken van Hamas (allemaal onschuldig) met precizie weggeschoten. Komen daar burgers bij om het leven, ja want het is oorlog en deze "helden" verbergen zich tussen 'onschuldige' burgers, waarvan (volgens polls) 75% nog stééds Hamas aanhanger is. De Dreyfus uitspraak van het Haagse Hof? Die word door de versnipperaar gehaald. Israel doet wat het moet doen voor zijnburgers....'onschuldige' terroristen uitschakelen, ondanks de uitspraak van hun Haagse supporters. Want een Justitiele uitspraak is nog géén rechtspraak.
Bas Fortuin 27 mei 2024, 08:26
Raketten op Centraal-Israël vanuit Rafah? Was te verwachten. Geen wonder!!! Het Internationaal Strafhof in Den Haag VERZUIMDE in zijn vonnis Hamas te bevelen de aanvallen op Israëlische burgers te staken." Hier zien we dus hoe corrupt, partijdig die rechters van het ICJ zijn...Over selectieve rechtspraak gesproken.!!!! Servië had ook al met zulke geïnstrueerde rechters te maken. Ik las in het boek van Rob de Wijk: Pyrrus in Kosovo...Hoe het Westen de oorlog niet kon winnen en zelfs bijna verloor." Vanuit de profeet Zacharja 14 en Openbaring 19 weten we dat Israël uiteindelijk met de Joodse Masjiach zal zegevieren over al zijn antisemitische vijanden. Wij bidden hier dagelijks voor hoop die Dag der dagen nog mee te maken. Am Israël Chai!!!
Rob Henfling 27 mei 2024, 20:41
Israel moet doen wat het moet doen! Doorgaan met het volledig uitschakelen van Hamas om stabiliteit in de toekomst te hebben. De tijd om erover te filosoferen komt later wel.
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Max 1000 tekens. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *