Neem nu een abonnement

Lees elke week het opinietijdschrift en cultureel magazine ineen, voor iedereen met interesse in de Joodse wereld. Abonneer je nu »

Salomofort
Buitenland

Salomofort

Twintig kilometer ten noorden van Eilat, nabij de bijbelse Koning Salomon-kopermijnen van Timna, hebben archeologen van de Universiteit van Tel Aviv een fort uit de tijd van de koningen David en Salomo ontdekt. [...]

Redactie 29 januari 2017, 00:00
Salomofort
Het fort bij Timna. Foto: Erez Ben-Yosef

Het fort bij Timna. Foto: Erez Ben-Yosef

Het fort bij Timna. Foto: Erez Ben-Yosef

Twintig kilometer ten noorden van Eilat, nabij de bijbelse Koning Salomon-kopermijnen van Timna, hebben archeologen van de Universiteit van Tel Aviv een fort uit de tijd van de koningen David en Salomo ontdekt.

Het bouwwerk uit de 10e eeuw voor de gewone jaartelling blijkt ook stallen voor ezels en andere dieren te hebben bevat. De dierenoverblijfselen waren door het droge, hete klimaat zo goed geconserveerd dat de onderzoekers erachter kwamen dat de beesten onder meer hooi en druivenpulp aten. “Deze druiven moeten vanaf de Middellandse Zeekust zijn aangevoerd, wat wijst op verre handelsrelaties en een ontwikkelde beschaving,” meldt opgravingsleider Erez Ben-Yosef. Verder wijst de constructiewijze van de verdedigingswerken op een hoog organisatievermogen van de bouwers. Het fort was vermoedelijk van Israëlieten die tegen de Edomieten streden, zegt Ben-Yosef. “Met als inzet het in de regio rijkelijk aanwezige koper, net zo belangrijk als olie nu.

Tags dit artikel heeft geen tags
Opmerkingen (0)
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *