Scheldpartij na Auschwitzherdenking
Nieuws

Scheldpartij na Auschwitzherdenking

Redactie 28 januari 2019, 00:00
Scheldpartij na Auschwitzherdenking

De Joodse pro-Israël activist Michael Jacobs heeft zondag, slechts een paar uur na de ‘Nooit meer Auschwitz’ herdenking in het Wertheimpark, een antisemitische scheldkanonnade te verduren gekregen op de Dam in Amsterdam.

Op videobeelden die Jacobs maakte is te zien en te horen dat een jonge man de activist uitscheldt. De belager maakt de Joodse man onder meer uit voor ‘kankermongool’ en ‘kankerjood’ en vraagt hem diverse malen ‘schaam je je niet dat je Joods bent?’. Ook is duidelijk te zien dat de belager van Jacobs zelf zijn daad aan het filmen is. Naast het schelden steekt de man ook zijn middelvinger op.

Op de beelden van Jacobs is te zien dat de man ruim een minuut zijn gang kan gaan voordat er een omstander de man vraagt om te bedaren. Het hele tafereel speelde zich op slechts enkele meters van een pro-Palestina demonstratie waar onder andere beroepsactivist Simon Vrouwe bij aanwezig was.

Update: Videoplatform YouTube heeft de video van Jacobs offline gehaald ‘wegens schending van de servicevoorwaarden’. Welke voorwaarden er volgens YouTube precies worden geschonden is niet duidelijk.

 

 

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking