Schietpartij New Jersey was gerichte aanval
Nieuws

Schietpartij New Jersey was gerichte aanval

Redactie 12 december 2019, 12:10
Schietpartij New Jersey was gerichte aanval

De twee zwaarbewapende mannen die dinsdag een koosjere supermarkt in de Amerikaanse stad New Jersey aanvielen, kozen bewust voor een Joods doelwit.

Dat zei burgemeester Steven Fulop gisteren tijdens een persconferentie over de aanval. Op bewakingsbeelden is te zien dat de schutters met een busje langzaam door de straten reden totdat zij de Joodse winkel zagen. Daarbij heeft een van de twee daders voor zijn daad antisemitische berichten online gezet. Toch noemt de burgemeester de aanval vooralsnog geen antisemitische aanslag, omdat het motief van de mannen nog wordt onderzocht.

De schutters konden dinsdag urenlang blijven schieten dankzij de grote hoeveelheid munitie die zij hadden meegenomen. Volgens de Amerikaanse politie zijn er honderden kogels afgevuurd. Bij de schietpartij vielen vier doden, waarvan drie in de koosjere supermarkt. Voordat de mannen zich verschansten in de winkel, schoten zij een agent dood.

De openbaar aanklager van New Jersey bracht gisteren de namen van de daders naar buiten. Het zou gaan om de 47-jarige David Anderson en de 50-jarige Francine Graham. Beiden werden in de supermarkt door politieagenten doodgeschoten.

Het politiekorps van New Jersey heeft na de schietpartij aangekondigd meer te gaan patrouilleren in de Joodse wijken van de stad. Ook Bill de Blasio, burgemeester van de naastgelegen stad New York, heeft aangegeven de stadsdelen waar veel Joden wonen extra te gaan beveiligen.

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking