Abonneer op het NIW

Het opinietijdschrift en cultureel magazine in één, voor iedereen geïnteresseerd in de Joodse wereld. Abonneer nu »

Nieuws

‘Stop Israëlhaat op de Dam’

Redactie 08 november 2018, 00:00
‘Stop Israëlhaat op de Dam’

De organisatie Dutch Support for Israel is op de website Change.org een petitie gestart die de gemeente Amsterdam en het Openbaar Ministerie oproept de anti-Israëldemonstraties op de Dam een halt toe te roepen.

“Amsterdam mag geen vrijplaats zijn voor aanhangers met haat, gericht tegen Joden en de Joodse staat. Ooit zeiden we ‘nooit meer’, in Amsterdam is het er weer,” aldus de opstellers van de petitie. In het licht van het door vrijwel alle partijen ondertekende Amsterdam Joods Akkoord wordt opgeroepen ‘op te treden tegen deze moderne variant van antisemitisme en antizionisme in de stad’.

Al jaren demonstreert op de Dam een klein clubje activisten tegen Israël, vaak gebruikmakend van nepnieuws zoals bloedige, in Syrië gemaakte foto’s van oorlogsmisdaden die aan Israël worden toegeschreven. Ook wordt Israël vergeleken met het naziregime. Dat leidt regelmatig tot incidenten met passerend publiek en tegendemonstranten. Vorige week schalde vanuit het anti-Israëlkraampje een rap van de voor antisemitisme en homohaat veroordeelde rapper Ismo, die een Palestijnse zelfmoordterrorist bejubelt.

Abonneer op het NIW

Abonneer nu!
Tags dit artikel heeft geen tags
Opmerkingen (0)
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *