Terreurballonnen en jihadcondooms teisteren Israël
Binnenland

Terreurballonnen en jihadcondooms teisteren Israël

Redactie 22 juni 2018, 00:00
Terreurballonnen en jihadcondooms teisteren Israël
Palestinians prepare a balloon that will be attached to flammable materials to be flown toward Israel near the Israeli Gaza border, in Rafah in the southern Gaza Strip on June 17, 2018. Photo by Abed Rahim Khatib/Flash90 *** Local Caption *** ????????

Israëlische ouders moeten hun kinderen waarschuwen voor vrolijke ballonnen met explosieven afkomstig uit de de Gazastrook.

Dat zegt IDF woordvoerder luitenant-kolonel Jonathan Conricus nu de meldingen over de levensgevaarlijke ballonnen toenemen. Op woensdag landde een bos ballonnen vanuit de Gazastrook in een nabijgelegen Israëlisch dorpje in de Zuid-Israëlische Eshkol-regio. De vrolijk ogende ballonnen kwamen vast te zitten in de trampoline van een 7-jarig meisje.

Bij nader onderzoek bleek dat er een potentieel dodelijk explosief aan de ballonnen vast zat. Volgens Meirav Vidal, de moeder van het 7-jarige meisje, leren de kinderen uit het dorp nu dat ballonnen ‘verdacht’ zijn. “De kinderen leren dat ze bij de ballonnen uit de buurt moeten blijven en zo snel mogelijk een volwassene moeten halen.”

Sinds eind maart zijn er honderden voorwerpen met explosieven en brandbare stoffen opgelaten vanuit de Gazastrook. Vliegers met daaraan hete kolen of brandende olie hebben al voor honderden branden gezorgd op Israëlisch gebied.

Volgens de IDF zijn de ballonnen met explosieven echter nog een stuk gevaarlijker omdat zij een aantrekkende werking hebben op kinderen. De Gazanen gebruiken onder andere roze ballonnen met hartjes of met de tekst I love you om de explosieven op Israëlisch grondgebied te krijgen.

Ook worden de explosieven vastgemaakt aan condooms met daarin helium. De condooms worden over het algemeen door lokale Palestijnse organisaties of door internationale programma’s geleverd. In plaats van ze te gebruiken om het hoge geboortecijfer in de strook tegen te gaan, lijken de Gazanen de anticonceptieven liever te gebruiken om hun Israëlische buren te terroriseren.

Het Israëlische ministerie van Defensie dreigt nu met beperken van de invoer van helium naar Gaza. Het gas wordt in de Gazastrook officieel gebruikt voor medische MRI-scanners.

Fotocredit: Abed Rahim Khatib/Flash90

Ballon met de tekst ‘habibi’ (liefje) en een explosief, geland in een veld in Zuid-Israel

Ballonnen met explosief, geland op een kindertrampoline in de Eshkol-regio

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking