Terreurballonnen nu ook in Jeruzalem
Nieuws

Terreurballonnen nu ook in Jeruzalem

Redactie 20 juli 2018, 00:00

Een ballon met ontvlambare materialen is vrijdagochtend terecht gekomen bij een woonhuis in het zuidelijke gedeelte van Jeruzalem. De ballon werd door vier jonge kinderen gevonden in de achtertuin van het huis in de wijk Gilo, dicht in de buurt van Bethlehem.

De ballon was uitgerust met een stuk stof en een smeulend stokje. De afgelopen drie maanden hebben soortgelijke ballonnen en vliegers uit Gaza voor honderden branden op Israëlisch grondgebied gezorgd. Het vuur heeft duizenden vierkante kilometers land en oogst totaal vernield, daarbij kwamen nog eens honderden dieren om het leven toen hun leefgebied in lichterlaaie werd gezet door de Gazanen.

Volgens de Israëlische autoriteiten kan nog niet met zekerheid gezegd worden waar en van wie de in Jeruzalem gevonden ballon afkomstig is. Maar als dit echt een poging is om brand te stichten, dan moet het voorwerp vanuit de Westelijke Jordaanoever zijn opgelaten. Ofer Ayoubi, een van de bestuurders van de wijk Gilo maakt zich grote zorgen over de afkomst van de ballon. “Als dit gedaan is door terroristen, dan ben ik bang dat onze buren op de Westelijke Jordaanoever hebben geleerd om terreurballonnen te gebruiken,” zegt Ayoubi. “Ik vraag onze premier en minister van Defensie om snel de herkomst van dit voorwerp uit te zoeken om te voorkomen dat hier straks terroristische vliegers voor brandende huizen en tuinen zorgen.”

De Israëlische politie heeft de inwoners van de wijk gevraagd om alert te blijven en alle verdachte voorwerpen meteen te melden.

Foto: Politie Israël

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking