Trambestuurder roept antisemitische uitspraak om
Binnenland

Trambestuurder roept antisemitische uitspraak om

Redactie 08 augustus 2012, 00:00

Er is flinke ophef ontstaan doordat een trambestuurder van de Amsterdamse lijn 17 afgelopen maandag bij het passeren van het Anne Frank Huis omriep: „Wat zoeken al die mensen hier, die vrouw is toch al lang dood”. Daarop antwoordde de conducteur: „De Joden moeten toch ergens hun geld mee verdienen.” Ronnie Eisenmann, voorzitter van de NIHS, de orthodox-Joodse gemeente in Amsterdam, kwam deze uitspraak ter ore doordat een goede bekende in de tram zat. De NIHS-voorzitter toonde hierover vervolgens op Twitter zijn verontwaardigdiging.

VVD duo-raadslid Stefan de Bruijn noemt de uitspraken van de bestuurders ‘ongehoord’ en roept het GVB in het Parool op om de betrokkenen te vinden en deze op hun wangedrag aan te spreken. Ook zal hij de uitspraken aan de orde stellen in de gemeenteraad. Loco-burgemeester Asscher heeft inmiddels ook zijn ongenoegen geuit en noemt de uitlatingen ‘volstrekt onacceptabel’.

Eisenmann heeft een klacht ingediend bij het GVB, die nu  op zoek zijn naar de trambestuurder die deze opmerking heeft gemaakt. Het GVB distantieert zich publiekelijk van deze uitspraken en roept andere getuigen op om zich ook te melden.

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking