Trump ontvangt antisemieten
Buitenland

Trump ontvangt antisemieten

Redactie 01 december 2022, 14:00
Trump ontvangt antisemieten

De Amerikaanse oud-president Donald Trump heeft op zijn landgoed Mar-a-Lago in Florida gedineerd met Kanye West en Nick Fuentes. Na Ye’s vele antisemitische uitbarstingen is het verbazingwekkend dat ‘The Donald’ juist nu de veelbesproken rapper ontvangt. Trumps dochter Ivanka en schoonzoon Jared Kushner zijn immers Joods. Maar dat Nick Fuentes welkom is bij de presidentskandidaat voor 2024, is nog opmerkelijker. Fuentes is de oprichter van de extreemrechtse haatgroep ‘Groyper Army’ en een berucht Holocaustontkenner.

Naar aanleiding van de ophef over het bezoek liet Trump weten dat West Fuentes onaangekondigd had meegenomen en dat hij de blanke nationalist niet kende. Gezien alle beveiliging rond de ex-president lijkt dit een weinig geloofwaardige uitleg. Bovendien liet West na afloop weten dat Trump zeer enthousiast over Fuentes was.

Intussen spreekt FBI-directeur Christopher Wray over antisemitisme als ‘nationale prioriteit’, nadat opnieuw een aanslag op een synagoge, ditmaal in New York, werd verijdeld. Twittereigenaar Elon Musk doet zijn eigen duit in het zakje door talloze van het platform verwijderde antisemieten weer toe te laten. Onder hen is Kanye West, die zijn terugkeer op Twitter vierde met de nogal ambivalente boodschap ‘Shalom’.

Plaats opmerking