Vereeniging van Antisemitische Radio Amateurs
Binnenland

Vereeniging van Antisemitische Radio Amateurs

Redactie 19 september 2016, 00:00
Vereeniging van Antisemitische Radio Amateurs

NIW7618_01Het is maar goed dat al die geslagen, gemartelde, vermoorde socialistische verzetsstrijders er niet meer zijn. Nu voelen zij tenminste niet hoe het mes dat Francisco van Jole hen in de rug heeft geplant, hun hart doorboort. Want dat is precies wat de hoofdredacteur van het VARA-opinieblog Joop.nl doet.

Schaamteloos en zonder enige kennis van het eigen linkse verleden, laat Van Jole rapper Rachid el Ghazaoui, in de marge van onze samenleving beter bekend als ‘Appa’, op het VARA-blog het woord voeren. Appa, die Joden een paar jaar terug nog omschreef als “hebberige hyena’s, uit op ons geld en bloed”, is Joops nieuwste opiniemaker. De VARA, die zichzelf nog steeds ziet als “progressieve omroep”, als facilitair bedrijf voor de middeleeuwse bloedlegende. Moet kunnen, denkt Van Jole. Van rood naar bruin.

Soms ligt de ironie zo dik op een schandaal, dat je het als columnist niet eens had kunnen verzinnen. De naam van het VARA-blog is een acroniem voor Jouw Online Opinie Pagina, maar natuurlijk is het vooral een knipoog naar PvdA-voorman Joop den Uyl. Jazeker, de man die zich – en daarmee ons land – tijdens de oliecrisis in 1973 onvoorwaardelijk achter Israël schaarde, ziet nu hoe zijn naam bezoedeld wordt door figuren die het niveau-neonazi niet ontstijgen. Ook Den Uyl ziet gelukkig niet meer hoe een nep-socialist als Francisco van Jole zijn naam te grabbel gooit.

Door de mislukte rapper uit het afvoerputje van het internet te vissen en ruimte te bieden, doet Van Jole aan ordinair Joodje-pesten

Want dat is wat de Joop-hoofdredacteur doet, een platform bieden aan echte, onversneden Jodenhaat. Niet eens gemaskeerd als Israëlkritiek, maar gewoon het oude nieuwe en nieuwe oude antisemitisme dat in bepaalde politieke, academische en religieuze kringen van ons land steeds openlijker en luider is te horen. “De Holocaust is een leugen,” en “een fabeltje” kraaide Appa vorig jaar, wanhopig op zoek naar aandacht.

Die krijgt hij nu dus bij de VARA. Door de mislukte rapper uit het afvoerputje van het internet te vissen en ruimte te bieden, doet Van Jole aan ordinair Joodje-pesten. Het lijkt schokkend, maar is eigenlijk nauwelijks nog verrassend. In een klimaat waarin de VARA regelmatig in haar talkshows podia biedt aan Dyab Abou Jahjah en Youness “Schop Israëlische toeristen total-loss” Ouaali, is een column voor serie-antisemiet Appa eigenlijk een logische stap. Misschien is het enig verrassende dat Van Jole en Joop nu pas hun masker hebben laten vallen.

Nog even voor de duidelijkheid: we hebben het hier dus over de omroep van Sonja en Frits Barend, van Ellen Blazer en Hanneke Groenteman, van Ben Elkerbout en Alexander Pola. Je vraagt je af wie Francisco van Jole g’dverdeg’dver denkt dat hij is, dat hij de reputatie van al deze reuzen uit het VARA-verleden bezoedelt met het waanidee dat Jodenhaat niet langer racisme, maar een acceptabele, publicabele opinie is.

Leuk detail: als belastingbetaler financiert u de antisemitische ambities van Joop.nl (waar – full disclosure – ik ook heb gepubliceerd, al was het toen nog niet het extreemlinkse, jihadisten-knuffelende en alles-is-racisme-roepende haatblog dat het nu is). Nee, liegt de VARA, Joop wordt betaald uit ons ledengeld, niet uit de publieke-omroepsubsidie uit Den Haag. Als dit al waar was – en geloof mij: dat is het niet – is dat een klassieke vestzak-broekzak-constructie natuurlijk.

Maar goed, laten we voor de leut eens geloven dat Francisco van Jole (dik betaald) en Appa (onbetaald) inderdaad hun haat financieren met ledengeld. Dan is de conclusie duidelijk: wie nu nog lid blijft van de Vereening van Antisemitische… pardon Arbeiders Radio Amateurs betaalt willens en wetens mee aan de verspreiding van Jodenhaat.

 

P.S. Zou dit nou die ‘verbinding’ zijn waar VARA-directeur Gerard Timmer en NPO-baas Shula Rijxman zo hoog over van de toren blazen?

 

 

 

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking