Vlotte Babbel
Binnenland

Vlotte Babbel

Redactie 21 juni 2012, 00:00

Erbij lopen als een miljonair voor een habbekrats? Belia van Gelder(46) maakt het mogelijk met haar eigen vintage webshop. 

Wat verkoop je precies?
Ik verkoop tweedehands designer- en merkspullen. Vooral tassen maar ook andere accessoires, jassen, jurken en sieraden. Ik richt me vooral op vrouwen, maar verkoop ook kinderkleding. 

 

Waarom ben je een webshop begonnen?
Ik vind het hele handelsproces erg leuk. Het inkopen doen, het onderhandelen over de prijs en de verkoop. Ik werk 32 uur per week bij WIZO Nederland en wilde daarbij nog iets anders. 

Hoe ga je te werk?
Mijn webshop is onderdeel van een groter platform waar iedereen zijn of haar eigen vintageboutique kan beginnen. Mensen kennen die site, ze weten dat daar mooie spullen te koop zijn en komen dus ook bij mijn winkel terecht. Ik verkoop ook producten via Marktplaats. Via een netwerk dat ik zelf heb opgebouwd, krijg ik spullen binnen. Ik zeg daar liever niet te veel over, vanwege mogelijke concurrentie.

Werk je niet veel te hard?
Ja, ik werk heel hard. Deze hobby is helemaal uit de hand gelopen. Ik steek er veel tijd in en neem het echt serieus, maar ik kan er niet van leven. 

De spullen op je site zijn niet goedkoop. Het is toch tweedehands?
Mensen willen graag designerspullen. In mijn webshop betalen ze ongeveer een derde van het oorspronkelijke aankoopbedrag. Het is dus goedkoper dan nieuw. De spullen die ik verkoop zien er nog steeds goed uit.

Worden mensen hier gelukkig van? 
Ja. Ik krijg van negen van de tien klanten positieve reacties. Zij zijn zo blij met hun aankoop, dat ze mij persoonlijk bedanken. Vooral jonge meisjes die een goedkoop designer-item kopen, zijn altijd heel blij. Zo kunnen ze erbij horen en dat voor een relatief lage prijs. Dat geeft mij weer voldoening om harder te werken. 

Ga je ooit een echte winkel beginnen?
Dat weet ik nog niet. Op internet heb ik bijna geen kosten. Ik betaal alleen aan het platform, in ruil daarvoor krijg ik bezoekers. En het zijn nu ook economisch moeilijke tijden, dus dan is het niet zo verstandig om een winkel te beginnen. Gelukkig hebben mensen nog wel geld voor echte designerspullen. 

 

 

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking