Voetbalclub Chelsea stuurt antisemitische supporters naar Auschwitz
Nieuws

Voetbalclub Chelsea stuurt antisemitische supporters naar Auschwitz

Redactie 12 oktober 2018, 00:00
Voetbalclub Chelsea stuurt antisemitische supporters naar Auschwitz

De Engelse voetbalclub Chelsea gaat reizen naar het voormalige concentratiekamp Auschwitz in Polen organiseren voor supporters die zich antisemitisch hebben uitgelaten. Wellicht een idee voor hardcore antisemitische supporters bij Nederlandse voetbalclubs?

Het bezoek moet als alternatief dienen voor de schorsing van maximaal drie jaar die de Chelsea-supporters opgelegd kunnen krijgen na antisemitische leuzen of uitspraken. Naast het bezoek aan Auschwitz moeten de voetbalfans ook meedoen aan een educatief programma over de Shoa en antisemitisme.

“Met een stadionverbod verander je het gedrag van deze mensen niet,” zei Chelsea voorzitter Bruce Buck over de nieuwe aanpak. “Op deze manier geven wij deze personen de kans om zich te realiseren wat zij hebben gedaan, waardoor zij zich beter gaan gedragen.” Volgens Buck geeft de club de supporters nog wel de gelegenheid om zelf een keuze te maken. “We zeggen nu ‘je hebt het verkeerd gedaan, nu is de keuze aan jou. Je krijgt een stadionverbod of je doet mee aan ons programma zodat je begrijpt wat je fout hebt gedaan.’”

De nieuwe manier om antisemitisme tegen te gaan binnen de club kwam op aandringen van de Joodse eigenaar van Chelsea, Roman Abramovich. “Roman merkte een toename van antisemitisme wereldwijd en gaf ons de opdracht om een project op te zetten dat helpt om het te bestrijden,” aldus voorzitter Buck. Onder andere het Joods Wereldcongres en de Britse Holocaust Education Trust zouden het plan steunen. Vorig jaar sprak de voetbalclub zich ook openlijk uit tegen een groep Chelsea-supporters die tijdens een wedstrijd tegen Tottenham antisemitische spreekkoren begonnen.

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking