Voorzitter Argentijnse voetbalbond komt met excuus
Buitenland

Voorzitter Argentijnse voetbalbond komt met excuus

Redactie 06 juni 2018, 00:00
Voorzitter Argentijnse voetbalbond komt met excuus

De voorzitter van de Argentijnse voetbalbond, Chichi Tapia, heeft zijn excuses aangeboden voor het afzeggen van een voetbalwedstrijd tussen Argentinië en Israël.

Volgens Tapia werden de spelers bedreigd, maar het is niet duidelijk vanuit welke hoek die bedreigingen precies kwamen. Volgens de voorzitter zal er gekeken worden naar een andere gelegenheid om alsnog in Israël te spelen.

Gisteren maakte het nationale voetbalteam van Argentinië bekend de oefenwedstrijd tegen het Israëlisch team af te lasten. De Argentijnen vonden het wel prima als het Israëlisch team naar Barcelona – waar het team momenteel traint- zou komen, maar waren niet meer van plan om naar het Heilige Land af te reizen.

De voorzitter van de Palestijnse voetbalbond riep Arabische en islamitische voetbalfans op om hun foto’s en T-shirts van sterspeler Lionel Messi te verbranden als de wedstrijd zou doorgaan. En het lijkt er dus op dat de dreigementen zin hebben gehad. De Argentijnse spits Gonzalo Higuain leek blij met de beslissing om niet te gaan spelen. “De bond heeft eindelijk het juiste besloten.” Ook waren er binnen het Argentijnse team protestacties tegen het duel.

Tapia heeft nog niet laten weten wanneer het nieuwe duel tegen Israël zal gaan plaatsvinden.

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking