Voorzitter CIDI diep door het stof
Binnenland

Voorzitter CIDI diep door het stof

Redactie 04 mei 2018, 00:00
Voorzitter CIDI diep door het stof

CIDI-voorzitter en advocaat Ron Eisenmann heeft zijn excuses aangeboden voor het neptwitteraccount @CheiderF, dat tijdens het proces tegen oud-docent Ephraïm S. tweets verstuurde waardoor de indruk werd gewekt dat het account de rechtsgang probeerde te beïnvloeden.

Eisenmann geeft niet toe de tweets zelf te hebben geplaatst, maarzegt daar wel de verantwoordelijkheid voor te dragen. Een kantoorgenoot van Eisenmann is familielid van een van de vermeende slachtoffers van Ephraïm S., die inmiddels in vrijgelaten in afwachting van zijn vonnis.

Het account, bleek uit onderzoek, was aangemaakt met het e-mailadres van de prominente VVD’er, en het bijbehorende telefoonnummer eindigde ook op de laatste twee cijfers van Eisenmanns eigen mobiel. Eisenmann biedt onder meer zijn excuus aan de familie Loonstein aan, die hij met de tweets zou hebben beledigd. Ook vertoonden de tweets foto’s van opperrabbijn Jacobs en kinderen die op het Cheider zitten, wat een aantal ouders niet op prijs stelde.

Wellicht nog het schadelijkst was de frontale aanval die ‘onder verantwoordelijkheid’ van de CIDI-voorzitter werd gericht aan minister van Onderwijs Arie Slob, een politicus die sympathiek staat tegenover de belangen van de Joodse gemeenschap: “Ook van de minister hoeven de ouders niets te hopen. De christelijke minister zal deze ‘heilige’ school nooit sluiten. Hoe erg de feiten ook zijn. @arieslob.” Deze tweet wordt als schadelijk beschouwd omdat CIDI er bij politiek Den Haag al jaren op aandringt nadruk te leggen op Holocausteducatie in het onderwijs.

De VVD in Amsterdam-Zuid stelde in reactie op de verklaring van Eisenmann dat het ging om een privékwestie en achtte de zaak na het mea culpa als afgedaan. Ook CIDI reageerde op de website met een verklaring van gelijke strekking.

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking