Wat is jouw wens voor de toekomst?
Nieuws

Wat is jouw wens voor de toekomst?

Redactie 20 oktober 2015, 00:00

Voor het jubileumnummer van het NIW zoeken we kinderen tot 16 jaar die ons in woord of beeld antwoord geven op de vraag: wat voor wens heb jij voor de wereld over 150 jaar?

Het NIW, het Nieuw Israëlietisch Weekblad, is helemaal niet nieuw! Het bestaat dit jaar 150 jaar en is dus juist heel oud. Het is zelfs het oudste opinieweekblad van Nederland. Het werd opgericht in 1865 en werd al die tijd elke week weer door Joden in Nederland gelezen. Alleen tijdens de Tweede Wereldoorlog kwam de krant niet uit. Dat jubileum gaan we natuurlijk vieren. Daarom maken we op 18 november een extra dik en feestelijk nummer van het NIW. Daarin kijken we uitgebreid terug op die afgelopen 150 jaar. Dat is een heel lange tijd waarin ontzettend veel gebeurd is, en de wereld ook erg veranderd is. 150 jaar geleden was bijvoorbeeld de auto nog niet uitgevonden, dat gebeurde pas in 1885. In 1865 hadden mensen nog geen telefoons en geen elektriciteit in huis, nu heeft bijna iedereen internet. Maar we zijn ook erg nieuwsgierig naar de kómende 150 jaar. Wat zal de toekomst brengen?

Hoe ziet de wereld er over 150 jaar uit?
Dat weten we natuurlijk niet, maar we kunnen er wel over nadenken. Daar willen we in het feestnummer ook aandacht aan besteden. Je kunt er iets over schrijven (in maximaal 150 woorden) of je kunt er een tekening van maken. We loven twee prijzen uit, een voor de categorie 6 tot 12 jaar en een voor 13 tot 16 jaar. Als je wint krijg je een cadeaubon van 50 euro en je bent – als je dat leuk vindt en mag van je ouders – eregast op onze bijzondere jubileumavond op 18 november.

Stuur jouw tekening, gedicht of tekst voor 30 oktober naar redactie@niw.nl of: NIW postbus 51299 1007 EG Amsterdam

 

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking