Neem nu een abonnement

Lees elke week het opinietijdschrift en cultureel magazine ineen, voor iedereen met interesse in de Joodse wereld. Abonneer je nu »

‘Zuid-Afrikaanse banken financieren Hamas-terreur’
Nieuws

‘Zuid-Afrikaanse banken financieren Hamas-terreur’

Redactie 25 januari 2024, 12:54
‘Zuid-Afrikaanse banken financieren Hamas-terreur’

Een netwerk van Zuid-Afrikaanse banken is diep betrokken bij de financiering van de Palestijnse terreurbeweging Hamas. Dit zou blijken uit een onderzoek van de Israëlische krant The Jerusalem Post. Indien bevestigd, werpt deze onthulling een nieuw licht op de zaak die het ANC-regime in Pretoria tegen Israël heeft aangespannen bij het Internationale Gerechtshof in Den Haag.

De Jeruzalem Post schrijft: “Onderzoek door onze staf en verschillende bronnen onthullen wat lijkt op een netwerk van Zuid-Afrikaanse organisaties en stroman-bedrijven die innig betrokken zijn bij het financieren van Hamas-activiteiten via de Al-Quds Foundation, een internationale groep die onderworpen is aan sancties door de VS en verboden door Israël, gebruikmakend van rekeningen van grote lokale Zuid-Afrikaanse banken: Standard Bank, Nedbank en Absa.”

Lees hier het hele artikel van The Jerusalem Post

De Al-Quds Foundation werd in 2001 opgericht door Hamasleden en financiert terrorisme onder de noemer van islamitische ‘liefdadigheid’. De organisatie is onderdeel van een netwerk rond de Moslimbroederschap. Verschillende wereldwijd erkende terroristen hebben de stichting geleid. Zo ook de beruchte ‘sjeik’ Yusuf Al-Qaradawi, de in 2022 overleden invloedrijke Egyptische haatprediker, die bij zijn uitzendingen op de Qatarese staatsnieuwszender Al Jazeera zelfmoordaanslagen op Israëlische burgers rechtvaardigde en zelfs aanraadde.

The Jeruzalem Post beschrijft vertakkingen van Hamas, de Al-Quds Foundation en de Moslimbroederschap naar Zuid-Afrika van waaruit – ondanks de Amerikaanse sancties – miljoenen dollars via lokale banken naar de terreurbeweging zouden zijn gesluisd. Zuid-Afrika lijkt steeds meer een veilige haven voor Hamas te worden. Het is moeilijk voorstelbaar dat de ANC-regering in Pretoria hier niets van afwist. Eerder werd al gesuggereerd dat de reden dat juist dat land een genocidezaak tegen Israël bij het ICJ in Den Haag aanspande, om van een belangrijke schuld bij Qatar – al jaren trouw bondgenoot van Hamas en sponsor van tal van andere islamitische terreurorganisaties – kwijtgescholden te krijgen.

Opmerkingen (2)
tiki 25 januari 2024, 14:53
Toch benieuwd of deze wetenschap word meegenomen in de uitspraak door de rechters van het IJC.(Internationaal Gerechtshof), volgens Prof. Alan Dershowitz géén Justitioneel hof, die zich in haar uitspraken laat leiden door Justitiele wetten....maar door de buitenland politiek v.d. regering v.d. desbetreffende rechter. De Israelische argeumenten zullen daarom ter kennis worden genomen,, maar géén grote impact hebben daar het vonnis al geveld was 'voordat het proces begon. De uitspraken zijn derhalve niet bindend en de mééste landen leggen deze dan ook ferm naast zich neer.
Bas Fortuin 26 januari 2024, 13:08
‘Zuid-Afrikaanse banken financieren Hamas-terreur’. Ook de Ned. regering blijkt betrokken bij de financiering van de Palestijnse terreurbeweging van Hamas. Ik las ook in het AD over Verdachte Amin Aboe Rashed van financiering Hamas hij was bij Nederlandse handelsmissie naar Qatar: ‘Een Palestijnse activist die al maandenlang vastzit op verdenking van het inzamelen van miljoenen euro’s voor terreurgroep Hamas, blijkt drie jaar geleden nog aanwezig te zijn geweest bij een Nederlandse handelsmissie naar Qatar. Het ministerie van Buitenlandse Zaken noemt die aanwezigheid nu ‘ongelukkig’. Ja, sneu voor hen, het had allemaal geheim moeten blijven in Den Haag. Misschien kan Sigrid Kaag nu werkzaam in GAZA als voormalige minister alsnog meer details vertellen. Nu snap ik de massale onbegrijpelijke stoelendans van kabinet Rutte IV. Maar ja, Niemand verbaast zich toch over een netwerk van Zuid-Afrikaanse banken dat al decennia diep is betrokken bij de financiering van de Marxistische Palestijnse terreur beweging Hamas. Dit zou blijken uit een onderzoek van de Israëlische krant The Jerusalem Post. Indien bevestigd, werpt deze onthulling een nieuw licht op de zaak die het ANC-regime in Pretoria tegen Israël heeft aangespannen bij het Internationale Gerechtshof in Den Haag. Meer details over het al decennia zeer omstreden ANC las ik in het boek van reserve 2de-Kamervoorzitter Martin Bosma: Minderheid in eigen land...Hoe progressieve strijd ontaardt in genocide en ANC-apartheid." Het blijkt maar weer...De Waarheid Overwint Altijd.
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *