Abonneer op het NIW

Het opinietijdschrift en cultureel magazine in één, voor iedereen geïnteresseerd in de Joodse wereld. Abonneer nu »

Nieuws

Amsterdams duoraadslid collecteert voor BDS

Redactie 07 augustus 2018, 00:00
Amsterdams duoraadslid collecteert voor BDS

Vreer Verkerke, duoraadslid voor partij BIJ1 in Amsterdam, heeft eind juli op het Leidseplein in Amsterdam gecollecteerd ‘voor Gaza’.

Dat blijkt uit beelden die het NIW toegestuurd kreeg. Het raadslid collecteerde samen met BDS-activist Simon Vrouwe bij diens inmiddels beruchte karretje. De ‘artistieke installatie’ van Vrouwe bestaat steevast uit foto’s van Syrische oorlogsgruwelen die worden afgedaan alsof deze hebben plaatsgevonden in Gaza.

Vrouwe werd in het afgelopen jaar meerdere keren aangehouden en veroordeeld voor illegaal collecteren. Ditmaal zei de activist wél een vergunning te hebben gekregen voor het inzamelen van geld. Volgens Vrouwe zouden de opbrengsten gaan naar ‘zonnecollectoren’ voor het Shifa-ziekenhuis in Gaza. In totaal mocht BDS volgens Vrouwe een week lang legaal collecteren.

Op Facebook laat het BIJ1-raadslid zich ook negatief uit over de Joodse staat. Zo schrijft Verkerke dat de Palestijnse bevolking protesteert tegen ‘indringers die er al 70 jaar huishouden’ en dat Gaza zou worden ‘vermorzeld door Israël dat een Joods land wil hebben’. Volgens het duoraadslid zou Israël zich moeten terugtrekken tot op de grenzen van 1948 (let wel, niet van ’67 dus) en moeten beginnen met herstelbetalingen. “Dan kunnen we verder kijken,” aldus de volksvertegenwoordiger.

Abonneer op het NIW

Abonneer nu!
Tags dit artikel heeft geen tags
Opmerkingen (0)
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *