Anti-Joodse studenten beginnen tentenkamp in Amsterdam
Nieuws

Anti-Joodse studenten beginnen tentenkamp in Amsterdam

Redactie 06 mei 2024, 14:25
Anti-Joodse studenten beginnen tentenkamp in Amsterdam

Het was slechts een kwestie van tijd. In navolging van de pro-Hamaskampen op de campussen van Amerikaanse universiteiten, hebben anti-Israëlactivisten nu ook een tentenkamp in Amsterdam opgezet. En dat het woord ‘anti-Joods’ in de titel van dit bericht goed gekozen is, blijkt uit de timing en de locatie van het kamp: op Jom Hashoa, de herdenkingsdag van de Holocaust, en op een steenworp van de Hollandse Schouwburg, waar vanavond de deportatie door de nazi’s en de industriële vernietiging van de Nederlandse Joden wordt herdacht.

De eerste geweldsoproepen in het kamp zijn nu al waargenomen: “Viva viva intifada”, waarmee wordt gerefereerd aan de bloedige Palestijnse terreurcampagne van zelfmoordaanslagen tegen Israëlische burgers in bussen en restaurants. Zoals inmiddels te verwachten in Amsterdam staat de politie erbij en kijkt ernaar. Optreden tegen antisemitisme is immers uit den boze onder het bewind van burgemeester Femke Halsema (GroenLinks), die wel door Joodse bestuurders is uitgenodigd om vanavond te spreken in de Hollandse Schouwburg.

De studenten, voor zover de activisten dat inderdaad zijn, zeggen in het tentenkamp te zullen blijven zolang dat is toegestaan. Volgens De Telegraaf spreken de meesten geen Nederlands. In de VS wordt nu juist het ene na het andere kamp door de politie opgeruimd, vanwege de antisemitische excessen die er steevast plaatsvinden: oproepen tot genocide, discriminatie en intimidatie van Joodse studenten en zelfs in toenemende mate geweld tegen hen. Dat ook dit de intentie van de UvA-activisten lijkt te zijn, blijkt uit het feit dat zij vanavond, kort voor de herdenking in de Hollandse Schouwburg willen demonstreren. Waarmee de eerste antisemitische provocatie een feit is.

Opmerkingen (8)
C.Willemsen 06 mei 2024, 15:17
Wat een verschrikking. Hopelijk treedt de politie snel en doortastend op. Waarom tolereren we dit allemaal? En door wie worden die studenten aangestuurd? Het is een agressieve minderheid (mogen we toch hopen) die steeds de boel bepaald. Afgelopen zaterdag op de Dam door toe doen van dit soort mensen de herdenking met slechts een klein aantal bezoekers. Nu de universiteit en vanavond bij de Hollandse Schouwburg? Waar houd hun recht op en begint de vrijheid van de overige Nederlanders? Een schande dat dit mogelijk is.
Ruud 06 mei 2024, 20:07
Als deze klaplopers zo ontzettend fan zijn van de intifada, is het dan misschien een idee als zij met eigen ogen en lijf meemaken hoe het is om te moeten leven onder de dreiging van een echte intifada. Al deze schreeuwlelijkers moeten eens voelen wat de Israëlische bevolking dagelijks moet doormaken, dan zouden ze namelijk niet roepen wat ze nu telkens over de lippen krijgen. De beste remedie tegen de groeiende Jodenhaat is een verplicht jaar leven in Israël om zo geconfronteerd te worden met de werkelijkheid en zo hun ogen te openen over de hamas propaganda.
tiki 06 mei 2024, 20:32
Papagaaien. Tot meer dan een paar mantra's nakraaien zijn ze niet in staat! Jammer dat studenten precies déze vogels als voorbeeld hebben genomen i.p.v. de slimme vos! Van mevr. de Burgemeester moeten we, behalve een beetje ongenuanceerde onzin, niets verwachten. Laten we ophouden mekaar voor de gek te houden. . Precies zó is de Holocaust begonnen, OP de universiteiten, IN de parken, MET haatmarsen, VOL haatboodschappen. 80 jaar na de bevrijding is de circel rond en kan kan de volgende ronde beginnen met een nieuwe generatie volgepompt met een oude boodschap tegen dezelfde "vijand".
tiki 06 mei 2024, 20:37
Vervolg: Het bewijst de domheid deze studenten, inclusief de instituten waar ze hun 'wijsheden' hebben geleerd. Joden hebben Griekse, Romeinse, Turkse overheersing, , Spaanse & Portugeese Inquisitie, Oost-Europeese pogroms & HOLOCAUST overleefd. Israelisch hebben Britse & Jordaanse bezetting & 5 Arabische aanvals oorlogen overleefd/gewonnen. . Israel zal daarom "de palestijnen" en hun supporters ook wel leren aan welke kant de koshere boterham word gesmeerd. Zoals Netanyahu gisteren zij op de échte Holocaust herdenking in Yad Vashem..'in het Engels, bestemd voor de Internationale Nazi gemeenschap. : **Ik, als Premier van Israel zweer hierbij dat Israel er alles aan zal doen om onze doelen te bereiken....als het moet alleen**.Het grote verschil tussen de Holocaust en nu, is de ijzersterke IDF, en dát is een probleem voor het Westen. Joden waren slachtoffers & moeten dat vooral blijven.
Shlomo Itai 06 mei 2024, 22:07
Tuig is tuig en blijft tuig - maar waarom blijven ONZE vertegenwoordigers lieden als Halsema uitnodigen ? Laat haar lekker toespraken houden voor haar eigen antisemitische vrienden !
Gerda Schrijver 07 mei 2024, 09:27
@tiki, Wat u schrijft, in bovenstaande opmerkingen, is zo, zo WAAR! Ik ben het dan ook echt met alles eens. Ook wat u schreef over (de in de linkerhoek), zo verguisde Netanyahu, vind ik heel juist. Let wel,. VERGUISD! Er is een gezegde in mijn kringen, dat G,d met een kromme stok rechte slagen kan geven. Ja, ook Netanyahu is niet volmaakt, dat klopt. Wij zijn maar kleine mensen, die maar een heel klein stukje van het grote geheel kunnen zien van G,ds plan met Israel. Alleen ik geloof ook in wonderen. Die gebeurden ten tijde van de Jom Kippoeroorlog en die kunnen ook nu weer gebeuren. De ijzersterke IDF, niet te vergeten met Elohim, Adonai aan hun zijde is niet te verslaan, dat heeft de geschiedenis bewezen. Het Westen zal hier aan moeten geloven, of zij wil of niet. Wat een blijde hoop.
tiki 08 mei 2024, 08:53
Deze ochtend op de Israelische TV een interview met een van de Joodse studentes die mocht toekijken hoe haar vrienden op de universiteit met een stok bewerkt werden door een 'pro palestijnse vredes activisten onder het toeziend oog van onze 'vriend & helper Dhr. H. Klaas v.d. politie die erbij stond en ernaar keek. Ze vertelde dat zij dit Amsterdam niet (her)kende. Ik vond het jammer dat ik niet bij het gesprek was om haar uit te leggen dat 'dit 'precies het autentische Amsterdam is wat de oudere generatie kent van 1939-1945 met al die behulpzame politieagenten & overheidsdienders, inclusief de goede burgerij.. Maar....uit ieder slechts ontstaat iets goeds en dat is dat zij, en met haar véle jongeren hun koffers gaan pakken om naar Israel te verhuizen, waar ze (zoalls ze zelf zei) bij haar laatste bezoek in December zich totaal veilig voelde. Nee, voor Joden is er maar één plaats op deze planeet en die word hen ook niet gegund door alle Gutmenschen om ons heen.
Hendrik 09 mei 2024, 20:27
Schokkend wat er gisteren in Amsterdam gebeurde. Schandalig deze extreem linkse en antisemitische straatterreur. En de gangbare media (Nos, Nieuwsuur) doen alsof het maar om demonstraties gaat en het UvA bestuur schuld is aan de situatie. Kan iemand niet een solidariteitsactie voor het UvA bestuur opzetten? Mijn naam mag eronder worden gezet.
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Max 1000 tekens. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *