Neem nu een abonnement

Lees elke week het opinietijdschrift en cultureel magazine ineen, voor iedereen met interesse in de Joodse wereld. Abonneer je nu »

Ben & Jerry’s aangeklaagd vanwege ‘blije koeien’
Nieuws

Ben & Jerry’s aangeklaagd vanwege ‘blije koeien’

Redactie 11 november 2019, 13:06
Ben & Jerry’s aangeklaagd vanwege ‘blije koeien’

Milieurecht advocaat James Ehlers sleept ijsmaker Ben & Jerry’s voor de rechter. Volgens Ehlers maakt het miljoenenbedrijf misleidende reclame door te claimen dat hun ijs zou worden gemaakt met melk van ‘blije koeien’.

Volgens Ben & Jerry’s komt de melk voor de productie van het ijs bij bedrijven vandaan die mee doen aan het ‘Caring Dairy’ programma, waardoor de dieren een beter leven zouden hebben. Volgens Ehlers klopt dat verhaal niet. “De producten worden gemaakt van een mix van melk uit het ‘Caring Dairy’ programma én melk uit de bio-industrie.” Volgens Ehlers zou het gaan om vijftig procent van de melk.

Mocht de claim van de advocaat kloppen, dan leven de koeien die het bedrijf aanprijst als ‘blije koeien’ er een stuk minder blij dan gedacht.

Ben & Jerry’s heeft zelf nog niet gereageerd op de beschuldiging. Het Amerikaanse bedrijf werd in 1978 opgericht door de Joodse Ben Cohen en Jerry Greenfield en is sinds 1996 in Nederland te koop. Bijna alle smaken van de ijsmaker zijn koosjer gecertificeerd.  

Het is nog niet duidelijk voor welk bedrag Ehlers de ijsmaker aanklaagt.

Opmerkingen (0)
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *