Beste burgemeester (2),
Commentaar

Beste burgemeester (2),

Esther Voet 28 maart 2024, 10:31
Beste burgemeester (2),

Een tweede open brief, want ik heb nog een paar vragen. Bent u na het bühnedebat in de Amsterdamse raad over de opening van het Holocaustmuseum rustig gaan slapen? Of deed u dat daarvoor al? U wist immers dat u het debat vanwege de politieke samenstelling met vlag en wimpel zou doorstaan

U houdt maar vol dat de opening waardig is verlopen, dat er in essentie niets aan de hand was. Uw driehoekscollega, hoofdcommissaris Frank Paauw, deed overtuigend aan het toneelstukje mee: hij was zo ontroerd geweest toen hij zag dat pro-Palestinademonstranten zich hadden ontfermd over die paar (ultralinkse) Joden die zich bij hen hadden gevoegd. Nog even en we zingen allemaal Kumbaya. Mijn braakneigingen werden nog eens versterkt toen bleek dat de politie gezellig bijdroeg aan een Iftarbijeenkomst waarvan op de uitnodiging de antisemiet Appa prijkte. O help, nee, dat was niet de bedoeling geweest, reageerde een woordvoerder. Maar het stond er wel. Wie controleert hier? Even los van de wenselijkheid of de politie wel moet meewerken aan dit soort religieuze onderonsjes. 

Terwijl collega Ahmed Marcouch zonder probleem een koranverbranding kon verbieden, zag u geen enkele noodzaak om ‘demonstranten’ een aantal straten verder te plaatsen, waarop David Suurland terecht de opmerking maakte: “Begrijp ik het goed, dat als mensen tijdens de opening van het Holocaustmuseum hadden gedreigd de pro-Palestinademonstranten in elkaar te slaan, dat de pro-Palestinademo dan zou zijn verboden uit vrees voor wanordelijkheden? Is dat de les? Dus die brave burgers die al die ellende bij het museum over zich heen lieten komen, waren gewoon sukkels?”

Dus die brave burgers die al die ellende bij het museum over zich heen lieten komen, waren gewoon sukkels?

Gelukkig lieten degenen die in de Snoge waren geweest zich niet door uw zalvende en wegkruipende woorden in de luren leggen. Zoals minister van Justitie en Veiligheid Dilan Yesilgöz, die uw woorden tegensprak omdat zij wel degelijk de hysterische haatmassa’s had gehoord. Sommigen verwijten het NIW een hetze tegen u te voeren. Het bewijs dat dat niet het geval is, is dat u wederom een hernieuwde uitnodiging voor een interview met ons heeft geweigerd. Dus moet het maar zo. 

Weet u? Wij zijn niet de enigen die hebben kunnen zien wat gebeurde. Veel anderen zagen het ook. En die beginnen zich te roeren, want ook zij zien dat u een van de verantwoordelijken bent die de samenleving naar de filistijnen helpt door eerst geen grenzen te stellen en vervolgens weg te duiken voor verantwoordelijkheid. En waar kennen we dat ook alweer van? 

Opmerkingen (17)
G de Greef 28 maart 2024, 12:46
Prachtig geschreven Esther, jammer dat het niet anders kan. Toch staan velen achter je, lees jullie. Wanneer wordt de politiek eindelijk eens echt wakker met daadkrachtig optreden. Slappe hap, helemaal die secretaris van D66 van cultuur en media. Wat 'n afgang was dat. We hebben al teveel toegestaan aan onze nieuwe medelanders, die er volop misbruik van maken en zich onaantastbaar wanen. En nu 'n burgemeester zonder ruggegraat en slappe knieeën. Zachte heelmeesters....enz enz.
Geert ter Horst 28 maart 2024, 13:04
Zo blijkt dus dat het recht op demonstratie zo langzamerhand is ontaard tot een recht op intimidatie.
Ruud 28 maart 2024, 13:11
Heel juist Esther, Waar kennen we dat wegkijken ook alweer van? Valt jou niet ook op dat het gedrag van de links radicale Jodenhaters steeds meer aan het escaleren is? Liepen ze eerst nog in een optocht door de stad samen met hun islamitische vriendjes, om kort na het begin van deze pro-hamas demonstraties een tactiek te kopiëren, van bevriende links radicale klaplopers, van ER en de openbare ruimte te gaan blokkeren. Zo gingen ze in stationshallen en op Schiphol op de grond zitten en de Dam volbouwen met honderden schoenen. Daarna werd al snel de tactiek van straat intimidatie geïntroduceerd, Joden werden op straat uitgejoeld en nu gaan zij of helemaal niet meer de straat op, of alleen incognito bijvoorbeeld zonder keppeltjes! De volgende fase is ook al een gepasseerd station: vernieling van Joodse eigendommen zoals tijdens de Kristallnacht, zie de brandbom naar de Israëlische ambassade geworpen door een 25-jarige Syriër. Inmiddels is de volgende nazi modus operandi van escalatie geadopteerd door deze gevaarlijke losgeslagen SS-nazaten: het individuele opjagen. Zie de laffe, op de persoon gerichte, daad bij het optreden van Lenny in dat godvergeten gat van Waalwijk.
Jelle slager 28 maart 2024, 13:29
Mooie brief Esther en je hebt volkomen gelijk, maar ik ben bang dat deze burgemeester en vele anderen in dit soort gevallen graag de andere kant opkijken. Toen Wilders het had over minder Marokkanen toen was de wereld te klein. Ik ben dan ook bang dat deze burgemeester heel selectief is in haar commentaar
Jan Bulthuis 28 maart 2024, 14:33
Raak! Maar helaas, Halsema c.s. slapen er geen minuut minder door. De selectieve verontwaardiging van linkse politici en een overgroot deel van de media is om razend van te worden. Ik ben 70 jaar en opgegroeid met de schaamte voor het meewerken en wegkijken van veel Nederlanders tijdens de holocaust. Dat nooit meer, heb ik altijd gedacht. Maar “l’histoire se répète”.
L.de Graaff 28 maart 2024, 15:02
Beste Esher, dank voor deze tweede openhartige brief. Ik verwacht wederom niet dat mevr. Femke Halsema ( ook wel Hamansema genoemd ) zal reageren. Wijze raad is duur. Halsem toont aan dat ze niet de zorg en daarmee de veiligheid voor heel Amsterdam kan waarborgen. Dit moet, nee is voldoende om haar benoeming voor een tweede termijn tegen te houden. Helaas komt zij als vrouw niet in aanmelding voor burgermeesterschap in Gaza, want daar lijkt ze mij het beste op haar plaats. Met vriendelijke groeten, Lammert de Graaff
tiki 28 maart 2024, 15:17
RAMADAN in Germanistan, Hollandistan, Swedistan, Norwegistan, Londonistan & the Franse Banlieu's. Lees het artikel & luister naar de woorden van de Italianse journalist Giulio Meotti....en huiver. De stand van het land? Die staat in brand. De stand van de straat? Die is vol haat. De stand van de democratie? Die sijpelt weg via palestina euforie. De stand van het continent? Vraag het aan expert Peter Malcontent. Suikerfeest i.p.v. Sinterklaas, Iftar i.p.v. paasei & Mawlid an Nabi (geboorte van Mohammed i.p.v. Kerst (geboorte van Jezus. Nog een jaar of 20 en het Westerse Kalifaat is een feit! Mazzel Tov!
Ruud 28 maart 2024, 15:43
Nee, de SS-nazaten weten nog altijd een grens verder over te gaan. In Amstelveen is al een maand een heksenjacht gaande. Alleenstaande moeder Shirli wordt vanaf haar werkplek tot in haar eigen huis opgejaagd. De filmende Kampbeulen bellen aan om Shirli in haar deuropening uit te schelden voor kindermoordenaar en ze verspreiden ook flyers met haar foto, naam en adres in de buurt. Shirli is terecht angstig voor nog verdere escalatie, want ze moet nu ook in haar eigen woonomgeving, over haar schouder blijven kijken voor buurtgenoten die uitvoering willen geven aan hun wraakgevoelens. Per slot van rekening staat in de folder tevens dat deze moeder, met haar kutdochter, als kindermoordenaars vlakbij de kinderen van de medebewoners kunnen komen. Rena Weissman schreef op 22 maart jl. in haar reactie, op het artikel over de brandaanslag in Den Haag, in het NIW over, een poging tot moord op een Joodse vrouw, door middel van steekwonden in haar buik. (bron NOS) Politie onderzocht dit eerst als een automutilatie ondanks de verklaring van een getuige. Ook schreef Rena over haar angst om op 4 mei aanstaande naar de dodenherdenking te gaan. Want dan zou wel eens de eerste dode van de Jodenhaat anno 2024 te betreuren kunnen zijn. Ook dan staat Femke, met haar subtiele grijns, op de Dam erbij te kijken hoe het Joodse deel van haar Amsterdamse burgers uitgejoeld worden zonder dat zij zal ingrijpen...ze heeft namelijk van haar collegeleden en gemeenteraad carte blanche gekregen bij de vorige keer dat dit gebeurde.
T. van Wersch 28 maart 2024, 16:56
Tijdens de herdenking van de februaristaking bij de Dokwerker werd er een groep(je) joodse mannen die daar aankwamen, verzocht weg te gaan, want het zou eens kunnen escaleren met de aanwezige pro Palestijnse demonstranten. Mogelijk gemaakt uit naam van dezelfde mevr. Halsema die op 10 maart geen mogelijkheden zag om actie te ondernemen. Op basis van dit soort selectieve, subjectieve keuzes bepaalt mevr. Halsema kennelijk waar de grenzen liggen. De schreeuwende massa die met haat vervulde blikken in hun ogen de straten en stations terroriseren hebben hier zo langzamerhand cart blanche. Op een beschaafde manier je mening uiten, prima, maar dit is pure haat en agressie wat er geuit wordt. Nederland staat er niet best voor hoor. wel mogelijk om een groep mensen daar niet toe te laten, nl.een groep(je) joodse mannen die door de politie werden verzocht weg te gaan, ja, je verzint het niet, om wille dat het anders weleens zou kunnen escaleren met de inmiddels welbekende pro Palestina vlaggenzwaaiers. Dat werd toch allemaal maar mogelijk gemaakt uit naam van mevr. Halsema
Gerda Schrijver 28 maart 2024, 18:56
Mooie brief Esther. Moedig om met deze tweede open brief weer voorwaarts te gaan! Ik hoor je ook graag in de podcast met Joop, (lekker radicaal en duidelijke taal.) Wij luisteren heel vaak. Maar ik denk wel, dat Femke Halsema een heel erge dikke olifantenhuid heeft gekregen, de laatste weken. Ik hoorde mij man zojuist zeggen:"geen olifantenhuid, .. nee, een gepantserde huid". Sommige mensen sluiten zich zo af, dat hun geweten dicht is geschroefd. Dat laatste lijkt mij nou ook precies het geval bij burgemeester Halsema. Diep treurig gesteld met ons land en zulke bestuurders. Er is nog niets, maar dan ook niets zinnigs gezegd door haar na de opening van het Holocaustmuseum. Ik vind haar in al haar reacties irreëel, en ook bang om op te treden Zo laat zij overduidelijk de Joodse burgers in de steek. Laf! Zij moet straks als Gazastad weer opgebouwd is, mede door hulp van oud-minister Sigrid Kaag , de rol van nieuwe burgemeester in deze stad ambiëren. Laat ze dat gaan doen. Op die manier kan zij haar hart ophalen aan de Gazanen. Met Kati Piri er bij als wnd. burgemeester. Zij zet zich toch het liefste in voor de moslimmedemens? "Oog voor elkaar" dat is toch hun visie? Laat haar maar zo spoedig mogelijk met alle boentelan richting Gaza vertrekken.
Albert 28 maart 2024, 19:16
Ja, en waarom steeds een interview weigeren? Omdat de burgemeester Groen links in het DNA heeft en GL heeft maar enkele groepen in haar Curriculum die het de status eeuwige slachtoffers heeft toegekend in Nederland ( ook al denkt deze groep vaak zeer ondemocratisch maar het steelt het gevoel zo lekker van veel GL ers - blijft bijzonder ) helaas horen de Joden daar niet bij in het boekje van GL. :(
Isaak 28 maart 2024, 21:40
Als je varkens in een paleis zet worden de varkens geen koningen,maar het paleis wordt een varkensstal. Dit is het resultaat.
Surink 29 maart 2024, 06:32
Het ergste van di verhaal is dat mevrouw Halsema gewoon blijft zitten!
C. Willemsen 29 maart 2024, 07:11
Mooie brief Esther en zo waar. Angstaanjagend de haat die we zien bij pro hamas demonstratie. En het wordt steeds erger. Wat hebben we allemaal binnen gehaald. En wat doet de politiek? Een verklaring tekenen is makkelijk maar de Joodse bevolking heeft meer aan daden. Grenzen stellen en handhaven!
tiki 29 maart 2024, 07:40
Verander de wereld begin bij jezelf. Nee, hoe mooi ook, maar open brieven, politiek gewouwel aan kletstafeld, geklaag & gezaag en/of onze bescheiden mening gaan de bakens niet verzetten. Zij gaan van Jodenhaters géén Zion groupies maken, gaan van domme hooligans géén Einsteins maken en ook van pro palestijnse ignoranten géén geschiedkundige professoren maken. M.a.w. van onze leuterende "beschermers" hoeven we geen bescherming te verwachten en dus blijft er maar één optie over. De optie die er ten tijde van de Spaanse Inquisitie, Oost Europeese pogroms & Holocaust niet was. Laat het een les zijn!
Ben 29 maart 2024, 10:14
Toen de nazi's de communisten arresteerden, heb ik gezwegen; ik was immers geen communist. Toen ze de sociaaldemocraten gevangenzetten, heb ik gezwegen; ik was immers geen sociaaldemocraat. Toen ze de vakbondsleden kwamen halen, heb ik niet geprotesteerd; ik was immers geen vakbondslid. Toen ze de Joden opsloten, heb ik niet geprotesteerd; ik was immers geen Jood. Toen ze mij kwamen halen was er niemand meer, die nog protesteren kon. Woorden van Martin Niemoller. We gaan helaas weer dezelfde kant op dankzij het wegkijken van met name onze leiders.
T. van Wersch 30 maart 2024, 12:44
Zou het een idee zijn om aan zoveel mogelijk Amsterdamse mannen, liever nog in heel NL, een oproep te doen om met een keppeltje op de straat op te gaan als blijk van solidariteit met de Joodse gemeenschap? Nu er ook een rabbijn in Utrecht is belaagd, wordt het hoog tijd voor een tegengeluid waaruit iig dan een signaal wordt afgegeven. Ook al als een beschaafde vorm van tegenwicht naar al die schreeuwlelijkerds, vlaggenzwaaiers etc.
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Max 1000 tekens. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *