Abonneer op het NIW

Het opinietijdschrift en cultureel magazine in één, voor iedereen geïnteresseerd in de Joodse wereld. Abonneer nu »

Nieuws

Britse regering ‘gaat antisemitisch BDS-beleid verbieden’

Redactie 19 juni 2023, 16:17
Britse regering ‘gaat antisemitisch BDS-beleid verbieden’

De Britse minister van Wonen en Gemeenschappen, Michael Gove, wil het onmogelijk maken dat gemeenten hun eigen boycot van Israël uitvoeren. Daarom komt hij met een wet, al aangekondigd in het verkiezingsprogramma van ex-premier Boris Johnson in 2019, die dat zal verbieden.

“Het is gewoon fout dat overheidslichamen tijd en geld van de belastingbetaler verspillen om hun eigen buitenlandagenda waar te maken. Het Verenigd Koninkrijk moet een consistent buitenlands beleid hebben, dat wordt gemaakt door de regering,” Zegt Gove in de Sunday Telegraph.

Hoewel het wetsvoorstel geldt voor het boycotten van alle buitenlandse staten, is het duidelijk dat het Gove gaat om Israël. Veel linkse gemeenten in het VK omhelzen de in brede kring als antisemitische beschouwde BDS-beweging (‘boycot, desinvestering, santies’) en proberen zo buiten de regering in Loden anti-Israëlisch beleid te voeren.

‘Deze regering zal overheidsorganen verbieden BDS-activiteiten te ontplooien’

Deze campagnes ondermijnen niet alleen het buitenlandse beleid van het VK,” vindt Gove, “zij leiden tot walgelijk antisemitisme en misbruik. Dat is waarom wij hebben besloten actie te ondernemen.” Minister van Handel Kemi Badenoch viel haar collega bij de viering van de 75e verjaardag van de Joodse staat op de Israëlische ambassade in Londen: “Deze regering zal overheidsorganen verbieden BDS-activiteiten te ontplooien.” Badenoch noemde gemeentebesturen en universiteiten als voorbeelden .

Abonneer op het NIW

Abonneer nu!
Tags dit artikel heeft geen tags
Opmerkingen (1)
tiki 20 juni 2023, 11:33
What we resist persist // wat we weerstaan, blijft bestaan. Anti Semitisme werd Anti Zionisme.Anti Zionisme werd "Humanisme". Arabieren werden palestijnen. 650 000 Palestijnse vluchtelingen werden een 'volk' van 6.5 miljoen. Judea & Samria werden "palestijnse gebieden". De Tempelberg werd Haram al Sharif, de klaagmuur historisch palestina, Jeruzalem werd de 'historische' palestijnse hoofdstad.Aartsvader der terreur werd president van palestina. Palestijnse terroristen werden activisten. Israelische activisten & colonisten werden terroristen. Israel werd palestina in (sommige) Media, NGO's, landkaarten & Ryan air. Jezus werd een palestijn en BDS word SBD....'Sanction those that Boycott Divestment! Het is gewoon een kwestie van tijd. De hersenspoelende industrie maakt overuren......en het werkt! Zelfs vele Joden kennen hun eigen geschiedenis niet meer en volgen het palestijnse narratie over 'een palestijnse dynastie met een historisch palestina, gestolen & bezet door de Joden. Een verhaal ingegeven & gedreven door Jodenenhaat.
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *