Britse regering ‘gaat antisemitisch BDS-beleid verbieden’
Nieuws

Britse regering ‘gaat antisemitisch BDS-beleid verbieden’

Redactie 19 juni 2023, 16:17
Britse regering ‘gaat antisemitisch BDS-beleid verbieden’

De Britse minister van Wonen en Gemeenschappen, Michael Gove, wil het onmogelijk maken dat gemeenten hun eigen boycot van Israël uitvoeren. Daarom komt hij met een wet, al aangekondigd in het verkiezingsprogramma van ex-premier Boris Johnson in 2019, die dat zal verbieden.

“Het is gewoon fout dat overheidslichamen tijd en geld van de belastingbetaler verspillen om hun eigen buitenlandagenda waar te maken. Het Verenigd Koninkrijk moet een consistent buitenlands beleid hebben, dat wordt gemaakt door de regering,” Zegt Gove in de Sunday Telegraph.

Hoewel het wetsvoorstel geldt voor het boycotten van alle buitenlandse staten, is het duidelijk dat het Gove gaat om Israël. Veel linkse gemeenten in het VK omhelzen de in brede kring als antisemitische beschouwde BDS-beweging (‘boycot, desinvestering, santies’) en proberen zo buiten de regering in Loden anti-Israëlisch beleid te voeren.

‘Deze regering zal overheidsorganen verbieden BDS-activiteiten te ontplooien’

Deze campagnes ondermijnen niet alleen het buitenlandse beleid van het VK,” vindt Gove, “zij leiden tot walgelijk antisemitisme en misbruik. Dat is waarom wij hebben besloten actie te ondernemen.” Minister van Handel Kemi Badenoch viel haar collega bij de viering van de 75e verjaardag van de Joodse staat op de Israëlische ambassade in Londen: “Deze regering zal overheidsorganen verbieden BDS-activiteiten te ontplooien.” Badenoch noemde gemeentebesturen en universiteiten als voorbeelden .

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking