CDA Amsterdam spreekt zich uit tegen kakkerlakvlag van BDS
Nieuws

CDA Amsterdam spreekt zich uit tegen kakkerlakvlag van BDS

Redactie 07 september 2018, 00:00

Diederik Boomsma, fractievoorzitter van het CDA Amsterdam, heeft naar aanleiding van berichtgeving van het NIW over BDS-activist Robert-Willem van Norren opheldering gevraagd aan burgemeester Halsema. De BDS’er werd onlangs gefotografeerd met een bewerkte versie van de Israëlische vlag waar de Davidster was vervangen door een kakkerlak.

“Als ik de foto zie in het NIW, namelijk een Israëlische vlag met een kakkerlak, vind ik dat de grens is overschreden,” zei Boomsma donderdag tijdens een vergadering van de raadscommissie Algemene Zaken. Daarbij vroeg de fractievoorzitter aan de burgemeester of er stappen worden gezet tegen de demonstraties. Ook op Twitter zette het CDA Amsterdam zich fel af tegen de actie van de BDS-activist. “Vrijheid van meningsuiting en demonstratie zijn bijkans heilig, maar er zijn grenzen. Kakkerlakken op de Israëlische vlag plaatsen tijdens een demonstratie in Amsterdam kan niet” schrijft het CDA.

Burgemeester Halsema liet tijdens de vergadering weten dat de gemeente zich ‘eigenlijk niet kan bemoeien met de inhoud van een demonstratie’. Wel benadrukte de burgemeester dat dat ‘niet wegneemt dat er wettelijke begrenzingen zijn voor dit soort demonstraties. “In dit specifieke geval zal ik dit nagaan,” aldus Halsema. Het incident zal dus verder worden onderzocht. Het CDA krijgt op een later moment antwoord over de kwestie.

Ook pro-Israël activist Michael Jacobs, die burgemeester Halsema een e-mail stuurde over de kwestie met de vlag, was aanwezig bij de vergadering van de raadscommissie. Hij vroeg Halsema nogmaals om de manifestaties van de BDS-activist te verbieden. Volgens Jacobs zouden de BDS’ers zich niet beperken tot antisemitische vlaggen, maar zouden Israëlische toeristen met regelmaat door de groep activisten worden uitgescholden. “Daarbij neigen zij ook naar fysiek geweld,” aldus Jacobs.

 

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking