Linkse ‘Squad’-Democraat ruim verslagen door pro-Israëlische uitdager
Buitenland

Linkse ‘Squad’-Democraat ruim verslagen door pro-Israëlische uitdager

Redactie 26 juni 2024, 13:42
Linkse ‘Squad’-Democraat ruim verslagen door pro-Israëlische uitdager
Jamaal Bowman bij een verkiezingsbijeenkomst in The Bronx - Screenshot YouTube

Dat wie het hardste schreeuwt niet per se de wil van de meerderheid vertegenwoordigt – vaak zelfs het tegenovergestelde – bleek al uit de uitslagen van de Tweede Kamer- en Europese verkiezingen. In de VS is dat niet anders, blijkt nu. Het ultralinkse lid van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden Jamaal Bowman werd vannacht ruimschoots verslagen door een pro-Israëlische uitdager.

Bowman is een van de felste anti-Israëlactivisten in het parlement in Washington. Hij is lid van ’the squad’, het groepje ultralinkse Democraten waartoe ook antisemieten Rachida Tlaib en Ilhan Omar behoren. En natuurlijk Alexandria Ocasio-Cortez, die Bowman met raad en daad terzijde stond tijdens de campagne van de Democratische voorverkiezing. Ook kon Bowman rekenen op de steun van de socialistische senator Bernie Sanders en de leider van de Democraten in het Huis van Afgevaardigden Hakim Jeffries.

Bowman sprak van ‘duister geld’ van het ‘zionistische regime’

Het mocht niet baten. Bowman werd ruim verslagen door zijn uitdager George Latimer, een gematigde Democraat die door Joodse kiezers in het New Yorkse district was gevraagd de strijd met Bowman aan te gaan vanwege diens rabiate Israëlstandpunten. Latimer kreeg de steun van onder anderen Hillary Clinton en werd financieel ondersteund door AIPAC, een pro-Israëlische lobbygroep. Dat laatste verleidde Bowman tot antisemitische uitspraken over de invloed van rijke Joden in de politiek, hij sprak van ‘duister geld’ van het ‘zionistische regime’.

Vannacht bleek dat de kiezers genoeg hebben van zijn racistische, verdeeldheid zaaiende en vaak grove retoriek. Latimer won ruim: 58-42%. Het district bleek de oorlog in Gaza veel minder belangrijk te vinden dan plaatselijke problemen. Bowman had tegen de infrastructuurhulp van president Joe Biden gesteund, waarmee wegen en waterleidingen verbeterd konden worden. Ook probeerde hij vooral overheidsgeld door te sluizen naar delen van zijn district waar een zwarte meerderheid woont, zijn kiezers dus. Bowman kan nu niet namens de Democraten deelnemen aan de verkiezingen op 4 november, wat gezien wordt als een zware slag voor de extreemlinkse, anti-Israëlvleugel van de partij.

Opmerkingen (2)
Ruud 26 juni 2024, 15:13
Dit is een klein positief lichtpuntje. Ware het niet dat Latimer toch als democraat het te stellen heeft met de hele krachtige anti-israel/antisemitische stroming binnen zijn eigen partij. Toegegeven de Squad was wel extreem de weg kwijt, ver voorbij radicaal, naar extreem links....veeg de rest van die vieze hypocriete bende democraten niet uit. Hoe tekenend is het dat juist een zwarte kandidaat zijn politieke tegenstander uitmaakt voor een racist. O nee, wacht! Dat is juist tegenwoordig de modus operandi van de linkse broeders om zo andersdenkenden monddood te maken in de ogen van de woke goegemeente. Tenzij er overal verkiezingen worden gewonnen door vele "Latimers" blijft hij slechts 1 stem, als een roepende in de woestijn. Ach, we zullen dit maar noteren als een begin tot normalisatie van de authentieke waarden in de samenleving.
tiki 26 juni 2024, 17:21
De Joodse stem telt dus toch nog. Hopelijk maken ze in November de juiste keuze en sturen ze de totáál de weg kwijt zijnde Democratische fascisten, anarchisten & pseudo Humanisten" met de seniele "Zionist" Biden naar huis...'zonder eerst Israel voor de bus te gooien, want de man is écht niet te vertrouwen. Ik weet het...Trump is niet ideaal maar hij zegt wat hij denkt en doet wat hij zegt. 4 jaar Trump & zijn ""idioterie" hebben de wereld niet in brand gezet, de economie liep op rolletjes, leven reddend Corona vaccin werd via zijn financiele input gesponcerd, Jodenhaat was (ondanks enkele foute individuen een (bijna) onbekend fenomeen & zijn houding t.o. Israel hoef ik niet uit te leggen. "4 More Years Biden" worden een échte ramp voor Israel!!
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Max 1000 tekens. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *