IDF liquideert drie zonen van Hamasleider, bizarre reactie van Haniyeh zelf
Nieuws

IDF liquideert drie zonen van Hamasleider, bizarre reactie van Haniyeh zelf

Redactie 11 april 2024, 13:02
IDF liquideert drie zonen van Hamasleider, bizarre reactie van Haniyeh zelf
Hamasleider Ismail Haniyeh (midden) in Gaza in 2019

Bij een luchtaanval in Gaza zijn drie zonen van de politieke leider van Hamas, Ismail Haniyeh, gedood. De drie vervulden volgens Israëlische bronnen zelf ook functies binnen de terreurbeweging. Maar misschien wel het meest opvallende aan de operatie was de reactie van vader Haniyeh.

“Ik dank Allah voor de eer dat mijn kinderen en kleinkinderen martelaars zijn geworden,” zei Ismail Haniyeh, een miljardair die zelf in het veilige Qatar leeft, toen hem het nieuws van de dood van zijn zonen gebracht werd. Nu heeft Haniyeh voor zover bekend dertien kinderen, van wie er tien mannelijk zijn, maar velen beschouwen zijn reactie als bewijs voor het totale gebrek aan menselijke emoties onder de jihadistische terroristen, iets wat zij ook al bewezen met hun onvoorstelbare wreedheid bij het bloedbad van 7 oktober.

Op sociale media deed Haniyehs reactie veel gebruikers denken aan de beroemde woorden van Golda Meir: “Er zal vrede komen wanneer de Arabieren meer van hun kinderen houden dan zij ons haten.” Bij de leiding van Hamas is dat overduidelijk nog niet het geval. Het feit dat de Hamasleiders geen traan laten om de dood van hun eigen kinderen, is verder bewijs dat de terroristen de hoofdschuldigen zijn van de burgerslachtoffers in de strijd in de Gazastrook. Zo verschuilt Hamas zich standaard in en onder ziekenhuizen, scholen en moskeeën en heeft het in de bijna twee decennia dat het de Strook bestuurt nooit schuilkelders voor de burgerbevolking gebouwd. Sterker nog, de honderden kilometerslange tunnels van de terreurbeweging zijn strikt verboden voor burgers.

‘Hun pure bloed is voor de bevrijding van Jeruzalem en Al-Aksa’

De drie gedode Haniyehs waren Hazem, Amir en Mohammed. Alle drie waren volgens de Israëlische inlichtingendienst Shin Bet actief in de militaire vleugel van Hamas, terroristen dus, waarbij Amir de hoogste functie bekleedde. Bij de luchtaanval op hun auto kwamen ook vier kleinkinderen van Hamasleider Ismail Haniyeh om het leven. De operatie is indicatief voor de manier waarop Israël de strijd nu voert: minder gebruik van grondtroepen en grootschalige offensieven, maar meer gerichte luchtaanvallen en dronestrikes om de terroristen uit te schakelen en burgerslachtoffers te voorkomen.

In een reactie op Al Jazeera toonde Ismail Haniyeh totale desinteresse voor het lot van zijn familie en gaf tegelijkertijd aan dat Hamas niet van plan is te stoppen met terreur totdat de hele Joodse staat vernietigd is: “Hun pure bloed is voor de bevrijding van Jeruzalem en Al-Aksa, en wij zullen blijven bijdragen aan de mars op ons pad. Wij zullen niet aarzelen en niet falen. Met hun bloed brengen wij hoop, een toekomst en vrijheid voor ons volk en voor onze zaak.”

Opmerkingen (4)
tiki 11 april 2024, 14:26
Bizarre reactie van Haniyeh over de dood van 3 zonen en verschillende kleinkinderen? Helemaal niet. tenslotte heeft hij er nog 10 over die allemaal in het buitenland wonen mét $$$ miljarden op hun bankrekening. Ja ze zijn nu even collectief ondergedoken, maar weten niet dat als Israel wil, ze alsnog de pineut zijn....'niet vandaag..dan volgend jaar! Nee, dit is géén bizarre reactie, maar de reactie die je mag verwachten van dit soort barbaren, gesteund door een internationale haatmeute zwaar gestoorde "moralisten & humanisten". In deze trend word het héle zootje palestijnen (ja Hamas zijn palestijnen) & hun westerse useful idiots wereldwijd opgevoed. Menselijke robots, geprogrameerd voor het doden van Joden.......en gehonoreerd via hulp & salaris met uw belastingcenten......Kopgeld, maar dan geen fl.. 7.50 p.p.maar duizenden Euro's p.m. voor de overgebleven mesjpoche. . .
Cees van Dijk 11 april 2024, 15:32
Hij lijkt me geshockeerd. Probeert het te verbergen. Het probleem is met deze man -en uiteindelijk met Hamas in zijn geheel- dat hij een psychopaat is. Er is geen land met deze organisatie (door talloze Westerse landen als verboden terroristisch gezien) te bezeilen. Daar wordt door Israel handig gebruik van gemaakt, door dat vreemde wapenstilstandsgedoe in Egypte onder meer, want Israel laat voortdurend in het midden of ze dat nu serieus nemen of niet (komt Israel nu wel of niet bij die besprekingen?). Dat leidt dan aan het einde van de ramadan als een deel van zijn familie op weg is naar een ramadan-samenzijn tot deze aanslag vanuit de lucht op een colonne auto's waar die familie dus in zit. Israel weet heel veel van hoe het in Gaza in elkaar zit (en reken maar dat Israel's spionnen overal in Gaza te vinden zijn). Hamas is geen politieke bevrijdingsorganisatie en voert geen bevrijdingsstrijd. Hamas is terrorisme en psychopathisch terrorisme (dat zag je ook aan het geweld op 7 oktober vorig jaar dat blind psychopathisch geweld was met verkrachtingen, kindermoord en moord op ouderen). Dat is ook de zwakte van Hamas en daar maakt Israel gericht en feilloos korte metten mee. Cynisch? Oorlog is cynisme (zacht uitgedrukt). Het is allemaal zo tragisch, maar men, het Palestijnse volk, moet bij zinnen komen in Gaza en ook op de Westoever want dit kan je allemaal niet zien als politiek alternatief, Hamas bedoel ik, maar ook die gestoorde politieke reacties van de Palestijnse Autoriteit en de PLO in zijn geheel. Israel is een goed georganiseerd land met een goed georganiseerd leger en een -nog altijd- functionerende democratie. Israel maakt korte metten met je als je het land Israel en zijn volk niet serieus neemt. Ook dat is de boodschap van de Gaza-veldtocht van Israel. En dat moet ook -behalve de Palestijnen- de wereld eens goed begrijpen. Zolang dat niet begrepen wordt -of net gedaan wordt alsof het niet begrepen wordt- zal deze ellende doorgaan.
Ruud 11 april 2024, 15:54
Onbegrijpelijk dat men in het Westen geen oog heeft voor deze uitingen van de onderhuidse waarheid van de palestijnen. Net zo ongelooflijk is het dat de onmenselijke martelingen door het Westen in een context worden geplaatst, alsof het veroorzaakt is door het ontstaan van Israël nu zo een 80 jaar geleden, in plaats van de diepgewortelde Jodenhaat die werkelijk ten grondslag ligt aan de voortdurende palestijnse haat en torpedering van de vredesbesprekingen Zo zie je maar, als de leugen maar vaak genoeg wordt herhaald, wordt de leugen op enig moment gezien als de waarheid. In het artikel is weliswaar geschreven dat het een mening is van hamas terroristen. Echter een recente opiniepeiling onder de palestijnse burgerbevolking laat een 80% steun voor hamas zien, alsmede een even zo hoog percentage de afwijzing van een vredige co-existentie met de Joden en Israël. In het Westen heeft men de ogen gesloten voor deze waarheid en wordt het met leugens doorspekte narratief van de onschuldige palestijnen waar mogelijk, zo luid mogelijk verkondigd. Hoe pijnlijk is het dan dat er Joodse splintergroepen zijn die in de media de palestijnse leugens bekrachtigen.
tiki 12 april 2024, 08:06
@Ruud....12 points!
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Max 1000 tekens. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *