IDF vindt de lichamen van drie vermoorde gijzelaars in Gaza; onder hen dat van Shani Louk
Israël

IDF vindt de lichamen van drie vermoorde gijzelaars in Gaza; onder hen dat van Shani Louk

Het lichaam van Shani Louk, die wreed werd mishandeld en ontvoerd door terroristen, is gevonden in Gaza.

Redactie 17 mei 2024, 18:16
IDF vindt de lichamen van drie vermoorde gijzelaars in Gaza; onder hen dat van Shani Louk
Shani Louk

Israëlische soldaten hebben de lichamen van drie op 7 oktober vermoorde Israëlische burgers gevonden tijdens operaties in de Gazastrook. Onder hen is de 22-jarige Shani Louk, vermoord op het Supernova-dansfestival. Beelden van Shani’s verwrongen lichaam dat door terroristen naar Gaza werd vervoerd, gingen in oktober de hele wereld en werden een symbool van de wreedheid en barbaarsheid van de Palestijnse aanval.

Naast dat van Duits staatsburger Shani Louk vonden de IDF-soldaten ook de lichamen van de 28-jarige Amit Buskalit uit de stad Ashdod en Itzik Gelenter (56) uit Erez. Liefst 364 bezoekers van het muziekfestival werden op beestachtige wijze afgeslacht door Palestijnse terroristen. Een aantal overlevenden en lichamen van vermoorde Israëlische burgers werden vanaf het festivalterrein nabij de kibboets Re’im naar Gaza ontvoerd.

Niemand lijkt te weten hoeveel gijzelaars in Gaza nog in leven zijn

Benjamin Netanyahu bracht zijn condoleances over aan de nabestaanden van de slachtoffers nadat een IDF-woordvoerder het nieuws bekend had gemaakt: “Onze harten zijn gebroken door dit enorme verlies. Mijn vrouw Sara en ik rouwen met de families,” zei de Israëlische premier. “Wij zullen alle ontvoerden terugbrengen, de doden net zozeer als de gewonden. Ik dank onze moedige eenheden die in een vastberaden operatie onze zoons en dochters terug naar onze grenzen gebracht hebben.”

De lichamen werden gevonden in gezamenlijke operatie van de binnenlandse inlichtingendienst Shin Bet en IDF-commando-eenheden. Er worden nog zo’n 100 gijzelaars en 30 lichamen van op 7 oktober vermoorde Israëli’s in Gaza vastgehouden, hoewel niemand lijkt te weten hoeveel van die honderd nog in leven zijn. Het feit dat Hamas bij onderhandelingen steeds het aantal vrij te laten gijzelaars naar beneden bijstelt, doet weinig goeds vermoeden en verschillende waarnemers vrezen dat zich nog slechts enkele tientallen levende Israëli’s in handen van Palestijnse terroristen en criminele bendes bevinden.

Opmerkingen (7)
Henk Jonker. 17 mei 2024, 19:45
Hartverscheurende barbaarsheid , het verdriet maakt mij stil. Ze worden thuis voor eeuwig gekoesterd. Het offer dat Israël brengt is inmens momenteel , dan denk ik ook aan de soldaten die helaas zijn omgekomen door friendly fire, en de bevolking uit Sderot en die grensbewoners naast Gaza. Am Yisrael Echad.
Ruud 18 mei 2024, 06:22
Het is belachelijk dat er nog steeds onderhandeld wordt met die barbaren. Ook dat er steeds gesproken wordt over "onschuldige" burgers van Gaza irriteert me steeds meer. De mate van medeplichtigheid en steun aan de slachting van 7 oktober, alsmede de vreugde en vieringen over de hoeveelheid van Israëlische doden en aantallen gijzelaars draait mijn maag. De massale uitkomst van ruim 80% steun voor hamas bij een recente opiniepeiling bewijst dat vasthouden aan vredesbesprekingen en een 2 Staten oplossing een utopie is. Welke reëel denkende Europeaan zou dergelijke barbaren als directe buren naast zijn eigen huis accepteren? Waarom moeten Israëliërs dat dan wel slikken?
Marlou 18 mei 2024, 14:53
Al mijn medeleven gaat uit naar de familie en andere dierbaren die deze bloem van een jongevrouw op deze wrede wijze hebben moeten verliezen. Iedereen en alles zou dagelijks publiekelijk moeten eisen dat Hamas als leidend terreurgroep de gijzelaar (dood of levend) per omgaand overdraagt aan het Rode Kruis en Israelische autoriteiten. Het zou m.i. mediastrategisch veel effectiever zijn als demonstranten in Israel en elders niet de regering aanroepen maar de hoofdschuldige, Hamas en supporters in Gaza. Dat zou meer internationale media-aandacht tegen de daders genereren. En ja, hoe cru ook, die vreselijke beelden van 7 okt moeten ook meer in de media komen. I
Marlou 18 mei 2024, 14:57
Ik kan u verzekeren dat ondergetekende en "partners in crime" de afgelopen weken "op straat" in aktie zijn geweest. Discussies opgezocht met protesteerders en anderen. Steevast blijkt dat 2 ingestudeerde argumenten leidend zijn: de vreselijke beelden van de oorlogsslachtoffers (vrouwen kinderen) en een Palestijnse staat. Ik kan u verzekeren dat wij ze in een mum - met eigen voorbereide messcherpe oneliners en debattechniek" spreekwoordelijk "monddood" hadden. Voorts hebben wij via netwerken aktieberichten verstuurd om op de Israelische performer op het songfestival Eden te stemmen. Godzijdank hebben gelukkig heel veel Nederlanders, en ook zonder aansporing, principieel op haar gestemd. Trouwens, ze had sowieso een prachtige performance. " Antisemitisme nooit weer, is nu!" NL burgers moeten zelf, in het klein of groot, in aktie komen tegen slechterikken en onwetenden. Ik wacht met smart op een landelijke demonstratie tegen antisemitisme.
Cees van Dijk 18 mei 2024, 17:12
Men geeft zich in het Westen geen rekenschap van de wreedheid van Hamas. Vanuit de islamitisch-politieke overtuiging van dit geboefte is vrede met ongelovigen onmogelijk, tenzij men onder vrede verstaat de vrede met Allah. Een vrede die slechts in onderworpenheid aan Allah gevonden kan worden. Iedereen die niet gelooft is een wezen waarmee je als gelovige alles kunt uitvreten. Het lot van Shani Louk is een exemplum, een waarschuwend voorbeeld van wat er met de ongelovige kan gebeuren als Hamas de macht krijgt. Dit voorbeeld is ook gericht aan de Gazanen, een waarschuwing aan ieder die de macht van Hamas niet serieus neemt. Dat verklaart ook waarom iedereen in Gaza bang is en de ander haat, en die angst en haat richten zich niet perse naar de ongelovige, Jood of de ander, maar in eerste plaats naar Hamas zelf, de organisatie van de meedogenloze die het zwaard van de Goddelijke gerechtigheid neerslaat op ieder die aarzelt over de gerechtigheid van dat recht, het recht van die macht.
Marlou 19 mei 2024, 14:43
@Van Dijk - “Macht van Hamas..en mensen in Gaza zouden Hamas haten”. Ik interpreteer de situatie in Gaza toch ietsjes anders. Punt 1. De vrouwonderdrukkende Islamcultuur. Vrouwen hebben geen inspraak, slechts een bedienende rol. 2. Palestijnen hebben zich gewillig laten vergiftigen door een haatideologie. Punt 3. Hamasbeweging zijn Palestijnen! In hun straten, scholen etc. ergo in hun eigen huis. Het zijn hun eigen mannen en zonen. M.i. is Palestijnse haast niet metendeels op Hamas gericht maar wel op Israel, Joden en alles wat westers us. Ze zijn stikjaloers op het vrije, jolige moderne innovatieve leven van westerlingen. Zelf leiden ze een oppervlakkig somber leven onder het juk van conservatieve Koranvertegenwoordigers.Niks te beleven daar.
Cees van Dijk 21 mei 2024, 09:03
@Marlou - U heeft waarschijnlijk gelijk in uw interpretatie, maar deze haat en jaloezie vinden hun oorsprong in de angst, ingegeven door hun onmenselijke religie en daarmee ook hun onmenselijke politieke houding, die in Hamas zijn gruwelijke uitdrukking vindt.
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Max 1000 tekens. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *