Lana Del Rey laat Israëlische fans in de kou staan
Nieuws

Lana Del Rey laat Israëlische fans in de kou staan

Redactie 01 september 2018, 00:00
Lana Del Rey laat Israëlische fans in de kou staan

De Amerikaanse zangeres Lana Del Rey heeft haar geplande concert in Israël geannuleerd. Daarmee komt Del Rey terug op haar eerdere statement waarin ze kenbaar maakte zich niet te laten beïnvloeden door de boycot-oproepen van anti-Israël organisatie BDS.

Del Rey maakte haar besluit vrijdag bekend. De zangeres zegt het concert, dat op 7 september zou plaatsvinden, voor de Israëlische fans ‘uit te stellen’ totdat ze de tijd heeft gevonden om ‘voor zowel Israëlische als Palestijnse fans op te treden’. Volgens de Amerikaanse is het niet mogelijk om nog een concert voor Palestijnse fans te organiseren rondom haar optreden op het Israëlische Meteor Festival.

In haar vorige statement benadrukte de zangeres juist dat ‘muziek moet samenbrengen’ en dat haar optreden geen politiek standpunt zou zijn. “Optreden in Israël is geen politiek statement, net zoals in Californië optreden niet betekent dat mijn standpunten overeen komen met die van de Amerikaanse regering,” aldus Del Rey. De zangeres heeft in haar nieuwe statement niet duidelijk gemaakt of het besluit om de hele show te annuleren wellicht wél een politiek statement zou zijn.

De afzegging moet extra hard aankomen bij een groep Israeli’s die kortgeleden nog een filmpje online zette waarin zij Del Rey toezingen. “We hebben deze video met een hoop liefde gemaakt,” aldus de nu waarschijnlijk zwaar teleurgestelde fans.

Wanneer Del Rey wél de tijd heeft om op te treden voor haar Israëlische fans, is nog niet duidelijk.

 

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking