Man vernielt ruiten van HaCarmel, kosjer restaurant
Nieuws

Man vernielt ruiten van HaCarmel, kosjer restaurant

Een man met een Palestijnse vlag om en gewapend met een knuppel heeft vanochtend om elf uur de ruiten ingegooid van kosjer restaurant HaCarmel aan de Amstelveense weg in Amsterdam.

Administrator 07 december 2017, 00:00
Man vernielt ruiten van HaCarmel, kosjer restaurant
HaCarmel na de eerste aanval in December

Een man met een Palestijnse vlag om en gewapend met een knuppel heeft vanochtend om elf uur de ruiten ingeslagen van kosjer restaurant HaCarmel aan de Amstelveense weg in Amsterdam.

Er waren op dat moment medewerkers in het restaurant aanwezig maar het was nog niet open. De man begon in het bijzijn van de politie op de ruiten in te slaan en baande zich een weg naar binnen. Volgens het Parool daarbij ‘Allah hu Akbar’ en ‘Palestine’ schreeuwend. Op een filmpje van AT5 is te zien hoe een passant hem voor zijn daad nog probeert te kalmeren, maar de man laat zich niet tegenhouden.

 

Vraag is nu of Joodse instellingen, winkels en horeca toch weer strengere beveiliging krijgen. Anderhalf uur na het incident hadden winkeliers in Buitenveldert, waar zich veel Joodse zaken bevinden, in ieder geval nog geen contact gehad met de politie, terwijl er wel een bepaald netwerk in het leven is geroepen waarin is afgesproken dat de winkeliers over dit soort incidenten worden geïnformeerd.

Veel Joodse instellingen werden tot voor kort bewaakt door een witte beveiligingscontainer. Die hebben de afgelopen maanden plaatsgemaakt voor camera’s. Volgens de instanties zouden die sneller werken omdat daarmee vanuit een meldkamer dag en nacht kan worden gemonitord. Of restaurant HaCarmel ook voorzien is van zulke camera’s was bij het publiceren van dit artikel nog onbekend.

De redactie heeft met de eigenaren van HaCarmel gesproken en het restaurant zal vanavond ‘gewoon’ weer open gaan. ‘We laten ons niet uit het veld slaan’, lieten zij in een reactie weten. Ook lieten zij weten dat er geen camerabeveiliging is bij het restaurant.

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking