Abonneer op het NIW

Het opinietijdschrift en cultureel magazine in één, voor iedereen geïnteresseerd in de Joodse wereld. Abonneer nu »

Nieuws

Nederland en Israël werken samen

Redactie 23 april 2023, 08:00
Nederland en Israël werken samen

De Tweede Kamer stemde deze week over een nogal saai formeel-juridisch verdrag tussen Nederland en Israël. Daarin wordt de rechtspositie geregeld van samenwerkende militairen van de twee landen op elkaars grondgebied. Maar uiteraard probeerde de partij Denk een wit voetje te halen bij het antisemitische deel van haar aanhang en maakte er het ‘bloedverdrag’ van. Nederland zou blind achter de ‘criminele staat’ Israël aanlopen, de ‘apartheidsstaat’ die ‘kampioen mensenrechtenschendingen’ is. Afijn, u kent de retoriek van Tunahan Kuzu en zijn partijgenoten inmiddels wel. 

Het verdrag werd gewoon aangenomen. Op vijf na stemden alle partijen voor, inclusief het toch niet bepaald Israëlvriendelijke D66 en GroenLinks. Welke vijf stemden tegen? Naast Denk de linkse partijen Bij1, SP en Partij voor de Dieren. Plus Thierry Baudets Forum voor Democratie. Niet geheel toevallig de vijf partijen die uit een onderzoek van het NIW voor de Tweede Kamerverkiezingen in 2021 als het meest anti–Joods uit de bus kwamen. 

Het zal voor hen een bittere pil zijn geweest dat in dezelfde week het ministerie van Defensie in Den Haag bekend maakte PULS te zullen aanschaffen. Dat staat voor ‘precisie- en universeel lanceersysteem’ en is een wapensysteem (zie foto) waarmee vanaf de grond raketten afgeschoten kunnen worden op vijandelijke doelen. Defensie zal twintig van die systemen voor de landmacht kopen. En waar wordt deze raketartillerie geproduceerd? Precies, in de Joodse staat. Door het Israëlische defensiebedrijf Elbit Systems. Laat Kuzu het maar niet horen. 

Abonneer op het NIW

Abonneer nu!
Opmerkingen (4)
tiki 24 april 2023, 07:36
Laat Kuzu het maar niet horen? Nou, mooi wel! Het drukt hen misschien op het feit dat zij, samen met hun parlementaire anti Israel vrienden, niet meer dan een onbeduidende bliep in de wereldgeschiedenis zijn. Informatie aan Kuzu...'in Israel staan de EU landen in de rij om Israelische wapens en meest geavanceerdse wapensystemen te kopen, daar zij hun eigen oude rommel aan Oekraine hebben gegeven en de hangars leeg zijn. De wapen industrie in Israel, die 'criminele apartheidsstaat', boemt als nooit tevoren.....en dat komt allemaal omdat ze uitgevonden moesten worden om zich te beschermen tegen hun bloeddorstige buren....Iran & 'de palestijnen', o.a. gefinancierd door EU + Duitsland, Nederland, Noorwegen, Belgie, Zweden etc.etc..... waardoor de balans weer hersteld word.
alex warnaar 24 april 2023, 14:48
Sinds 20 Juli 2015 zijn er volgens de international crisis group door het leger van eu kandidaatslidstaat Turkije 6561 koerden gedood. Dat is best veel voor 0 items bij de NOS. Er waren relletjes in de alqsa moskee, raket beschietingen over en weer tussen Israël en de pallis en daarover heb ik 362 artikelen en uitzendingen van de NOS, EenVandaag, Trouwtje, NRCtje en Volkskrantje gelezen. Dat is best veel voor 0 doden. Ik denk dat er iets niet helemaal klopt, maar wat?
alex warnaar 24 april 2023, 23:35
@tiki. Wist jij dat de komende verkiezingen in Turkije door Freedom House als minder betrouwbaar worden gezien dan die in Zimbabwe of Pakistan? Dat is toch een opmerkelijk feit wat afwezig is in de media. Turkije scoort op het gebied van democratie als volledig onvrij en Israel als volledig vrij. Turkije is een apartheid staat, niet Israël. Dat hebben journalisten ongemerkt door de meesten omgedraaid omdat ze voor toetreding van Turkije tot de EU zijn en sinds mei 68 psychotisch pro-Palestijns. Volgens The economist Intelligence Unit scoort Israël 13 plaatsten hoger dan België op het gebied van democratie en Turkije op plaats 103, dat is 50 plaatsen later dan Hongarije. Is het je wel eens opgevallen dat Freedom House en the Economist als objectieve maatstaven nooit genoemd worden bij Israël of Turkije, maar bij items over andere landen waar er over democratie en rechtstaat gesproken wordt wel? Dat is ook logisch want dat ondermijnd het narratief nogal. En ze weten echt wel wat er staat in die rapporten, het is bewust.
tiki 26 april 2023, 07:56
Erdan in de UNSC o.l.v. RUSLAND!!!!! “I light this candle to honor them”. Then walked out to protest the decision to conduct its ""monthly debate"" (iets beters hebben ze blijkbaar niet te doen) on the Israeli-Palestinian conflict on Rememberance Day. Alex, zolang ze zich in de UNSC council niet weten te gedragen, het verschil niet kennen tussen goed & kwaad, hypocresie de boventoon voert, Israel (Joden) haat de 'bon ton is, despoten de voorzittershamer krijgen & terroristen het woord ......zolang kan men niet met aantijgingen tegen Turkije komen want het ''beschaafde" Westen zit erbij, kijkt ernaar & stemt mee met de oorlogsmisdadiger zonder één pieps van commentaar/afwijzing !
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *