Niets is onmogelijk
Commentaar

Niets is onmogelijk

Esther Voet 26 februari 2021, 12:00
Niets is onmogelijk

Het begon een paar weken geleden als een grap. Wij, leden van de redactie, klaagden steen en been dat we voorlopig niet aan de beurt zouden zijn voor een vaccinatie aangezien dat proces in Nederland op kruipolie loopt. Hoe anders in Israël, waar vrijwel iedereen eind maart zal zijn gevaccineerd? Wij mogen blij zijn als we einde zomer een oproepje krijgen. ‘Ik denk dat ik maar voor een prikkie naar Israël ga,’ grapte ik op Twitter en naar vrienden. De algehele reactie? ‘Dan ga ik mee!’

Zo werd wat een onmogelijk idee leek, geboren: een vaccinatievakantie naar Israël. Al langer speelt het NIW met het idee om voor trouwe en niet zo trouwe lezers een rondreis door de Joodse staat te maken, met bezoek aan unieke plekken, veel historische inhoud en genieten van zon, zee en natuurschoon. Zou dat misschien te combineren zijn? Toen Steven Oppenheim van het gerenommeerde reisbureau Oppenheim Travel, de u welbekende specialist in Israëlreizen, zich achter dit idee schaarde, ging het balletje rollen. We hebben er de afgelopen weken met man/vrouw en macht aan gewerkt en kregen – het moet gezegd – alle medewerking van de Israëlische autoriteiten.

Zo kunnen we u nu de eerste NIW-Israëlreis presenteren: een luxe rondreis van twaalf dagen, in het gezelschap van de hoofdredactie, inclusief meteen bij aankomst een vaccinatie. Dat vaccineren doen ze daar met mobiele units inmiddels zelfs op het strand van Tel Aviv (zie de foto op pagina 21), terwijl hier in Nederland zelfs mensen op hoge leeftijd tientallen kilometers moeten reizen om na angstige maanden aan de beurt te zijn.

Met deze reis bewijzen we maar weer eens dat in Israël niets onmogelijk is. Mocht u zich willen aanmelden, dan kan dat via ons secretariaat. NIW-abonnees hebben voorrang, maar bent u een NIW-lezer of gewoon nieuwsgierig en stond zo’n reis al langer op uw bucketlist? Dan zetten we u op de reservelijst en krijgt u zo snel mogelijk bericht als er een plekje over is. Wij zijn van plan dit initiatief bij grote belangstelling in de toekomst te herhalen.

Verder wensen het bestuur en alle NIW-medewerkers u ondanks alle restricties toch een chag Poeriem sameach. We beseffen dat het er voor iedereen dit jaar anders uit zal zien dan andere jaren, maar het belangrijkste is: zei gezunt!

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking