Palestijnse terrorist bekent aanslagen Ofra en Givat Assaf
Nieuws

Palestijnse terrorist bekent aanslagen Ofra en Givat Assaf

Redactie 28 november 2019, 13:50
Palestijnse terrorist bekent aanslagen Ofra en Givat Assaf
Israeli soldiers and police inspect the scene of a shooting attack at the entrance to the Israeli settlement of Givat Asaf, in the West Bank, on December 13, 2018. Photo by Hadas Parush/Flash90 *** Local Caption *** פיגוע

De Palestijnse man die in januari na een klopjacht werd gearresteerd, heeft bekend dat hij verantwoordelijk is voor de dodelijke aanslagen in Ofra en Givat Assaf.

Asem Barghouti bekende zijn daden vandaag tijdens een zitting in de militaire rechtbank van Ofer.

Barghouti werd er al van verdacht dat hij in december op de Westelijke Jordaanoever bij een bushalte in Givat Assaf het vuur opende op een groep mensen. Twee IDF-soldaten kwamen daarbij om het leven, een andere soldaat raakte zwaargewond en lag maanden in coma na de aanval. Nu blijkt de man ook verantwoordelijk te zijn voor de aanslag in Ofra, een paar dagen voor het bloedbad in Givat Assaf. Ook toen opende een man het vuur op een groep mensen die bij een bushalte stonden te wachten. Zeven personen raakten zwaargewond en een baby overleed nadat hij met een spoedkeizersnede ter wereld kwam omdat zijn moeder was geraakt door de kogelregen.

De IDF meldde in eerste instantie dat de broer van Asem, Salah Barghouti, het vuur zou hebben geopend in Ofra. Hij werd op 12 december doodgeschoten door de IDF. Asem bekende dat hij de aanslag in Ofra samen met zijn broer heeft uitgevoerd.

Volgens de Shin Bet, de Israëlische veiligheidsdienst, was Asem Barghouti van plan om meer doden te maken met nieuwe aanslagen. Na zijn arrestatie werd er een Kalasjnikov en een grote hoeveelheid munitie gevonden in zijn woning.

De broers komen uit een familie met meer terroristen. Hun vader zat ruim 25 jaar lang vast voor de moord op een Israëlische burger. Jasser Barghouti, de oom van de mannen, voerde meerdere aanslagen uit maar kwam in 2011 vrij tijdens een gevangenenruil.

Foto: Hadas Parush/Flash90

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking