IDF arresteert verdachte aanslag Givat Assaf na wekenlange klopjacht
Nieuws

IDF arresteert verdachte aanslag Givat Assaf na wekenlange klopjacht

Redactie 08 januari 2019, 00:00
IDF arresteert verdachte aanslag Givat Assaf na wekenlange klopjacht
Israeli soldiers and police inspect the scene of a shooting attack at the entrance to the Israeli settlement of Givat Asaf, in the West Bank, on December 13, 2018. Photo by Hadas Parush/Flash90 *** Local Caption *** פיגוע

De Israëlische veiligheidsdiensten hebben dinsdag de vermoedelijke dader van een dodelijke aanslag bij een bushalte in Givat Assaf gearresteerd.

Volgens het Israëlische leger gaat het om Asem Barghouti. De man werd kort na de aanslag al genoemd als dader maar wist weken uit handen te blijven van de IDF. Barghouti zou verantwoordelijk zijn voor de aanslag van 13 december op de Westelijke Jordaanoever. Twee jonge IDF-soldaten kwamen toen om het leven toen een terrorist het vuur opende op Israëli’s die stonden te wachten bij een bushalte in Givat Assaf. Bij de aanslag raakte ook een derde soldaat en een jonge vrouw ernstig gewond. De Palestijn werd in het dopje Abu Shukheidim gearresteerd.

De aanslag werd enkele dagen na een soortgelijke aanval in Ofra gepleegd. Bij die terreurdaad raakten zeven Israëli’s die stonden te wachten op een bus zwaargewond en overleed een pasgeboren baby nadat hij met een spoedkeizersnede ter wereld werd gebracht nadat zijn moeder was geraakt door de kogels van de terrorist.

Eerder maakte het Israëlische leger al bekend dat de dader van de aanslag in Ofra en de man die vermoedelijk de aanval in Shin Beth heeft uitgevoerd, broers zijn. Salih Barghouti werd drie dagen na de aanslag in Ofra door de IDF doodgeschoten tijdens een achtervolging.

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking