Thierry
Opinie

Thierry

Bart Schut 12 juli 2020, 16:16
Thierry

Je begon zo goed, met een frisse club op het oog zo nette mensen. Niet dat verkrampte, verongelijkte, anti-intellectuele dat de PVV kenmerkt, maar goedgeklede, goedgebekte en veelal jonge, positief ingestelde patriotten. Het leidde tot een monsteroverwinning bij de Provinciale Statenverkiezingen in maart 2019. Ik zal het maar ruiterlijk toegeven, ik stemde die mooie lentedag ook op het Forum voor Democratie, al begon mij al diezelfde avond tijdens je speech over de boreale uil van Minerva al een unheimlich gevoel van spijt te bekruipen.

Van dat oorspronkelijke enthousiasme is niets meer over. De bruine geur van extreemrechts hangt steeds nadrukkelijker boven je Forum. Lang behield je het voordeel van de twijfel. Dat je ooit je proefschrift aanbood aan veroordeeld Holocaust ontkenner en serieantisemiet Jean-Marie Le Pen was vast een jeugdzonde. En kon jij er iets aan doen dat de neonazi’s van Erkenbrand jouw partijfeestje crashten? Had je wat beter onderzoek moeten doen en niet Dries van Langehove van het Vlaams-nationalistische Schild en Vrienden uit te nodigen voor je Summer Academy? Misschien, maar hoe kon jij nou weten dat achter het schild van besloten Facebookgroepen die vrienden Hitler verheerlijkten en Shoaslachtoffers belachelijk maakten?

Toen bleek dat binnen je eigen partij hetzelfde gebeurde in appgroepen van FvD-jongeren, was je reactie nogal onderkoeld. Hoewel de partij zegt opgetreden te hebben tegen jeugdleden met nazisympathieën – we zullen het maar van je aannemen want transparantie is niet FvD’s sterkste kant – was de eerste reactie van je partijvoorzitter: “Wij willen geen gedachtepolitie spelen.” Niets aan de hand dus, een beetje Jodenhaat onder vrienden moet kunnen, nietwaar?

Holocaustontkenner
Ik geloof niet in guilt by association, een mens is niet verantwoordelijk voor zijn familie of vrienden, maar je bewondering voor alt-rightvoormannen Jared Taylor en Jordan Peterson zat mij van het begin af aan niet lekker. En nu ben je aan tafel geschoven bij ON1, de aspirant-omroep voor complotdenkers, antivaxers en astrologen, om je eens lekker positief te laten interviewen door Joost Niemöller. Je weet wel, de journalist die vindt dat zwarten minder intelligent zijn doordat de evolutie hun geslachtsdelen meer ontwikkelde dan hun hersenen. Die veroordeeld Holocaustontkenner David Irving een van de beste naoorlogse historici vindt. En die zichzelf verwijt ‘te laf te zijn’ om tot een definitieve conclusie over de Holocaust te komen, omdat die niet overeen zou kunnen komen met het ‘officiële verhaal’ over de Shoa.

Je keuze je juist door hem te laten interviewen, vind ik laakbaar, maar het is maar een interview. Je schaart je niet per se achter zijn standpunten. Bij wie je dat wel doet, Thierry, is Stefan Molyneux. Toen deze Canadese alt-righter van Youtube werd afgegooid, noemde jij dat ‘werkelijk ongelofelijk’ en ‘volkomen ongegrond’. Wel, laten we eens kijken. Molyneux beschouwt de mensheid ‘niet als één soort’ en wil dat daarom ‘het hele vermengingsdrama van de soorten verdomme opgeruimd wordt’.

Over Joden heeft deze filosoof (jouw betiteling) ook een mening. Deze bijvoorbeeld: ‘… de Duitsers liepen het risico overgenomen te worden door wat zij beschouwden als Joods geleid communisme. En Joods geleid communisme had tientallen miljoenen blanke christenen uitgeroeid in Rusland en zij waren bang voor datzelfde. En toen was er die wilde overreactie en al dat soort zaken.’ Kortom, de Shoa was niet meer dan een overdreven reactie van Duitsers die terecht bang waren voor het door Joden geleide communisme. Dat Lenin geen Jood was en Stalin een Georgische antisemiet, boeit intellectuelen van het kaliber Molyneux blijkbaar niet.

De Joden hebben in zijn visie de Holocaust dus voor een groot deel aan zichzelf te wijten, hadden ze maar het communisme en de genocide op blanke christenen in Rusland niet moeten leiden. Voor deze filosoof breek jij een lans op sociale media, Thierry. Dat is natuurlijk jouw keuze, maar de mijne is niet meer op jouw partij te stemmen. Zeker niet zolang jij er de scepter zwaait. Met denkers van jouw kaliber in de Kamer, begin ik bijna terug te verlangen naar het anti- intellectualisme van de PVV.

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking