Tieners plegen antisemitische aanval in Berlijn
Nieuws

Tieners plegen antisemitische aanval in Berlijn

Redactie 09 januari 2020, 12:59
Tieners plegen antisemitische aanval in Berlijn

Een groep tieners heeft dinsdag een 68-jarige man aangevallen in de Berlijnse wijk Moabit. De kinderen scholden de man uit voor ‘Jood’ en twee van hen grepen de man tussen zijn benen.

De aanval vond plaats op de Putlitz-brug, vlak bij een monument voor 32.000 naar vernietigingskampen gedeporteerde Joden. Volgens de Berlijnse politie zijn de aanvallers tussen de 12 en 15 jaar oud, maar zijn zij nog niet aangehouden.

Op maandag vond een soortgelijke aanval plaats in de Duitse hoofdstad, dit keer in de metro. Daar werd een man met een vuist in het gezicht geslagen door een passagier die net de metro in stapte. Daarbij ‘slingerde hij antisemitische beledigingen naar het slachtoffer toe,’ zegt de Berlijnse politie in een verklaring over de aanval. Ook deze man wist zich uit te voeten te maken.

Het aantal antisemitische incidenten lijkt sterk toe te nemen in de stad. Vorige maand ontsnapte een 14-jarige Joodse jongen aan de dood toen drie klasgenoten hem probeerden te wurgen terwijl ze hem antisemitisch uitscholden. De daders zijn aangehouden door de politie.

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking