Aanslag in Tel Aviv: zeven gewonden, terrorist gedood
Nieuws

Aanslag in Tel Aviv: zeven gewonden, terrorist gedood

Redactie 04 juli 2023, 13:42
Aanslag in Tel Aviv: zeven gewonden, terrorist gedood
Palestinians carrying weapons seen as Israel began a major aerial and ground offensive in the West Bank city of Jenin, in one of its biggest military operation in the Palestinian territory in years. July 3, 2023. Photo by Nasser Ishtayeh/Flash90 *** Local Caption *** ???????? ??????? ???? ????? ?????? ????????? ??????

Tenminste zeven Israëlische burgers zijn gewond geraakt toen een Palestijnse terrorist met zijn auto op hen inreed, vervolgens uitstapte en met een mes op hen instak. Van de zeven slachtoffers zijn er drie ernstig aan toe, twee zijn verwond maar niet zwaar en twee raakten lichtgewond. Een gewapende omstander schoot vervolgens de terrorist dood.

De aanslag vond plaats bij een bushalte in Pinchas Rosen Street in Tel Aviv, waar de slachtoffers stonden te wachten. Volgens Israëlische media is de terrorist de 23-jarige Hassan Khalila uit As-Samu, een dorp nabij Hebron in Judea, de zuidelijke helft van de Westelijke Jordaanoever. Khalila had toestemming gekregen naar Israël te reizen voor een medische behandeling.

Terreurbeweging Hamas prees de aanvaller en noemde de aanslag ‘een heroïsche vergelding voor de militaire actie in Jenin’. Daarmee doelt de terreurbeweging op de voortdurende IDF-operatie in die stad in het noorden van de Westoever, waar meer dan duizend Israëlische soldaten optreden tegen de verschillende terroristische groepen die er opereren.

Doelwit is vooral de door Iran gesteunde Palestijnse Islamitische Jihad. Bij de operatie zijn tien Palestijnen gedood, één IDF-soldaat raakte tot nu toe gewond. Palestijnse media geven toe dat de doden inderdaad allen of vrijwel allen lid waren van gewapende milities die vrijwel ongestoord vanuit Jenin kunnen opereren, omdat de Palestijnse Autoriteit weigert of niet in staat is hen te ontwapenen – iets waartoe P.A.-president Mahmoud Abbas zich in onderhandelingen met Israël verplicht heeft.

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking