De legende van de Golem in film, live-muziek en vertelling
Agenda

De legende van de Golem in film, live-muziek en vertelling

gabrievanstraten 03 april 2016, 00:00

Opvoering De Golem door Trio Wilde Katshke

Opvoering De Golem door Trio Wilde Katshke

De Joodse legende van de Golem gaat over een mythisch wezen van klei dat door rabbijn Jehuda Leib tot leven wordt gewekt om de Joden in het Praagse getto te beschermen tegen hun vijanden. Het scheppen van dit sterke kleimonster lijkt een goede zet, maar is niet zonder gevaar omdat de Golem onberekenbaar kan zijn. Hoe komt dit monsterlijke wezen tot leven en wat doet het? Welke angsten en monsters in onszelf roept het op? En vooral hoe gaan we het monster (in onszelf) te lijf? Het Trio Wilde Eend – ook wel bekend onder de Jiddische naam Vilde Katshke – speelt in deze voorstelling van film en vertelling o.a. nieuwe klezmer en zigeunermuziek, composities van Ernest Bloch en John Zorn en eigen werk met spannende improvisaties.

Omdat het alweer lang geleden is dat de laatste bijeenkomst van het seizoen per definitie een wat ander en meer feestelijk karakter had heeft het bestuur gemeend om dit jaar deze goede traditie weer op te pakken en dat wordt gedaan met een optreden van het Trio Wilde Eend. Het wordt ongetwijfeld een avond met veel feestelijk gesnater zoals het trio zelf stelt.

 

Trio Wilde Eend: Joodse muziek uit Oost Europa en muzikaal verteltheater. Trio Wilde Eend werd in 1998 opgericht door Gottfrid van Eck om zijn liefde voor Joodse verhalen en muziek uit Oost-Europa te combineren. Vele honderden concerten en muzikale vertelvoorstellingen werden gespeeld voor een enthousiast publiek. Gottfrid vertelt, speelt (bas)klarinet en krijgt muzikaal tegenspel van Tessa Zoutendijk op viool en Michiel Ockeloen op accordeon.

De bijeenkomst wordt gehouden op maandag 25 april 2016 in De Oude School, Dubbelsteynlaan-West 74, Dordrecht (Dubbeldam, wijk 9), gelegen naast Gebouw De Rank. Ruime parkeergelegenheid op het plein voor De Rank.  Aanvang 20.00 uur. Toegang vrij voor leden. Niet-leden betalen 5 euro per persoon. Inlichtingen: 078 6148510 en http://www.gni-drechtsteden.nl.

Plaats opmerking